Friday, July 29, 2011

Perkara menarik di sebalik Harimau vs Singa


dah menjadi adat permainan ade yang kalah ade yang menang .
kita terima hati terbuka ,cuba fikir hikmah disebaliknya .
tiada kesenangan sebelum menempuh kesusahan .

orait ! aku terpanggil rasenye nak update blog ni sebab memang happening rakyat melasia ni :)
saat jam 8.00 malam lagi segale jenis mapley , mamak ke restoran ke memang dah sendat kat Seksyen 15 BBB .

disebalik game ni aku akan cube huraikan perkara2 menarik yang berlaku yang mungkin tidak dapat dirasai oleh mereka yang pergi ke stadium HAHA .
kes pertama 

sewaktu lagu malaysia dimainkan , seluruh manusia yang ada kat seksyen 15 tu semua berdiri .agak terkejut dan agak tacing jugak .cube bayangkan ko ade kat situ ,sume nyanyi lagu negara .setat2 game dah meriah .

 
tengok sendiri kebanjiran manusia tu HAHA aku sempat snap gmbo ni je sbb exited en .brader baju oren tu tengah layan nyanyi uh :p
ni baru kat depan kedai aku ,perh ~

kes kedua 

tak pernahpernah ade rela jage sampai aku terkejut smpai break emergency giler punye .
kereta memang harapan nak masok kalau dah motor pun ko parking sebelah meja mane tak penuhnye .
aku boleh kate s15 tu da jadi stadium da broo .


kes ketige 

aku order air suam sampai amek mase setengah jam , itupun pergi buat sendiri air uh .
dok sound aney buat air uh asal lambat buat air ko tau die cakap ape ' malaysia gol la tensiontension '
kat singapure pun ade keling duduk ke ?


kes keempat 

ouh ni besela , ko buat tempat tu macam rumah bapak mertua kau .semua baju kuning hitam biru , sume sokong satu bende ,dah takde hal ,daripada tak kenal kau boleh rapat sampai pau teh o ais limau die smpai kering . boleh siap order lagi due tu ,jangan pikir bukan kawankawan kami bukan gay .


kes kelima 

jadikan perkara ini sebagai pengajaran .ingat ye , kalau dah ramairamai ,jangan order makanan yang murahmurah .kunfem ko kebulur .cube order nasi goreng usa telur dadar kopi o tiga lapis tengok amacam bape saat je da siap . jangan berangan nak makan roti kosong due ais kosong satu , dey poorahh .


kes keenam 

kalau dah keluar rumah tengok bola tu , tak retireti balik awal ? 


1 luahan hati:

fizaa-kun said...

perghh terbaik ramai gila berdiri nyanyi lagu Negaraku, ke takde tempat? hee :D terharuuu ;)