Tuesday, September 21, 2010

KawanBukanSebarangKawan,KawanSampaiBerkainKapan


anak cine pegi ke kedai ,
haaii c(;
(pinjam ayat Abang Man)
salam ;)

aku hampir trlpe pasal bnde ni .
pada mggu pertame raye,xsilap aku hari isnin kowt ,ke ntah tapi dalam minggu tu lah ,ktrg pegi brayee .
mcm bese dpt kol dari Brader D dan Abang Man serta Boy,time tu die ade lgi ,roger nak brayee .
time tu ptg,lepak esso ,smpaila malam .malam baru berayee .
hajat nak raye umah boy dlu,sekitar2 kajang dgn bangi ,tapi boy ade sdare kat umah,pegi lmbt sket .raye umah khair dlu.duet raye pertame ouh pada tahun 2010!haha ;)
then pegi raye umah hafiza yunus ;)

tragedi memalukan berlaku .tanak btau!
 T________T

pastuh pegi pulak umah azua zainuddin .
rush pegi uma die sbb jaoh kan .
mkn kueh je doe da psn taya msk .
da mlm ta elok mkn bnyk ,ko nak tido kang perot BUNCIT c(;
lasst skali baru umah boy .

 
bole tahan kenyang ~ ;)

oke sblm balek aku sertakan gmbr terakhir dia di bumi melasia ini .
kain pelekat sudaa c(; tu tu tu duet raye tu HAHA .

dan pada hari terakhir dia di melasia ,ktrg smptla brade di klia tu ,tgk die turun elevator ,wat video ,tapi sblm tu budak2 ni pi braye umah aku ,umah deris ,umah bo dgn umah fit .bru pi gerak klia .
video
maka terbanglah dia selamat ke bumi jordan ;)

 

Monday, September 20, 2010

iftar jamaie MonkeyHeadCrew 10


salam ! 
ni lagi satu event yg aku lmbt nak post haha ~
ni brlaku hari rabu due hari sblm raye .
plan asal nak buat kat coffe village ,pinggiran putra .
sbb situ murah + sangatla sedap bak kate deris ;)
aleh2 time nak gi booking ari selase ,berderau jiwa perasaan bile mengatakan rabu tutup!
ooouhh tidakk !
celah mane pulak kite nak buat iftar ni !
punyela keliling cari aduyh sian din ;)
jadi esoknye tomei balek ,sbb dak2 matriks da stat cuti ,so buatla dekat ?
dekat Village View sblh petronas tu .
tmpat KP buat jamuan dulu tu .
sangat meriah ;)
begitu mengembalikan memori ,berjumpe dgn sahabat lame ,dan mlm itulah aku balek pkol 1 pagi ! ahaha ;)
menu yg ditempah bukan calang2 beb ;) ikan kerapu ngan ikang kembung tak silap aku ;)
air fresh oren ,tomyam ,dan harge die pun smpai lari bajet ;) hahaha seb bek !
slps selesai solat ,ktrg gerak ke Masjid Besi Putrajaya menunaikan solat terawikh terakhir ;)
dlm tgh nak gi tu bole lak men bakar2 men race2 HAHA gempak beb !
tandas masjid besi .bak kate bo satu singki die 3 singki umah aku HAHA ;)


moreh last ;D

pas abeh ni gerak la nak balek ,sblm uh nmpk kete evo !haha snap2 jap !pas uh men tolak2 kete r aku un tatau asal ,pas uh plan r mane nak BAKAR MERCUN ;) igt nak buat kat sini je tapi pk balek PUTRAJAYA beb ko nak polis evo10 kejo ko .x jadi haha ;)
amacam ? haha ade stail la KB kite beb ! c( ;

video

HAHA ni la video tolak2 kete uh ,aku un lpe pasal ape ,tapi terakam lak ,sempat bergambar lagi ;)
abeh je ni terus grak balek ,plan nak bakar mercun bunge api kat maahad :) mcm taon lps kan ade bunge api tgh2 padang uh en ;)
pas uh dlm prjlnan aku nek kete majod ,grak somewhere jap .pas uh lpak mapley .abeh lpak mapley grak esso bangi ;)
ha kat situlah port BAKAR MERCUN ! NGAHAHAHA :)
 sbb time uh da pkol 1 kowt !
huu aku xdpt sertai bakar2 ni orang umah da pegang penyapu kat pintu da T__T
tapi khas untuk korg ,ni slh satu videonye .xleh bgi sume HAHA ;)
3 kali letupan ,ni letupan bunge api yg last ;)
video
HAHA bile esoknye en bgn pagi tgk balek video ni ,menggamit perasaan !
pas letup ni dorg pun nak balek da ,jadi kitrg ade wat rakaman salam raye!
sbb jumaat da raye ;) aku tgk un sedeh je doe ~
aku time raye keje en HAHA ;)
event abeh dalam lebih kurg pkol 1 lebeh mcmtula ;)
tapi secara jujur ,iftar paling gempak !
iftar + solat masjid besi + race jln raye + buat onar + bakar mercun kat esso !

video
 

huuuu sedih T______T
walaupun skrg da raye ke berape puloh da ,tapi aku ingin mencuri kesempatan mengucapkan SELAMAT HARI RAYA DARI KAMI MonkeyHeadCrew ,MAAF ZAHIR DAN BATIN ;)


Taman Basah Tanah ;)


apekah ?

haha nama sebenonye ialah Taman Wetland ,putrajaya ;)
kat putra la katne lagi .
event ni berlaku pada bulan puase yang lepas ,aduhh rindu bulan posee -____-
kenape baru skrg aku nak post ?
bijaak!
sebab gmbo lmbt dpt ,sbb aku maleh ,sebab aku puase HAHAHA 

pada minggu 10 malam terakhir kitrg pegi ,bkn pegi mlm la!terawikh ;)
eee janggal pulak aku nak postkan ni haha rase da lame benor cite ni tapi tape post je tok korang tau gak .
hee ;)
seingat aku lagila haha baru abeh quiz math aritu ,ha !haritu hari kames aku igt aku igt HAHA.mmbr kelas aku ajak pi mai sana .aku un da lame nak tgk wetland ni ade ape jadi gerak la .dorg nek kete aku nek moto .makan angin sket time pose asyek sendawa kuar angin ;)

sampai sane buatla onaar ;)
ape kene mengene dengan bendere melasie ? haha pasni korang tauu laa ~ c(;


aku buat main HAHAHA ;) kamera @ cctv ade tu ,apeadehal ! ;)


sbb tu atok aku kate ,bulan pose ni setan mane kene ikat .ko tgk ;) haha


katekan TAKNAK kepada INDON ! kami 100% Malaysia ;)


sape suruh pegi merayau time pose ~ ;)


due budak botak ;)


merangka plan nak gi langkawi .perhh aku tataula ikot ke tak -__- dasat budak2 ni ;)


wetland ni kosong arh ,bukn de pape,kalo nak joging ke ,camp ke seswai r ,jdi moto ade,pose lak tu ,lenjan la moto aku serate wetland tu HAHA weyh minyak aku tak tuntut lagi harris ! c(;



da abeh snap2 sume ,balekk laa .aku terus singgah bazar ,abeh kol 5 time ni .terus terbongkang huh ingat lagi hee .
soo plan nak holiday dgn classmate tu kne hold dlu ,sbb bajet mengalahkan anak raje ;)
next event yg dirancang adalah futsal ;)
ouh yeah meh aku bwk main kat pankin aku ;)

Tuesday, September 14, 2010

untuk tersayang ? tidak lagi . .

 
senanye sebelum die tiada lagi ,
aku nak hadiahkan sesuatu untuk dia .
pada hari jadi aku bulan 8 ,
aku pegi mines mencari BENDA yg aku ingin hadiahkan untuk dia .
alhamdulillah dapat dan aku beli .
niat aku nak hadiahkan bnde ni kat dia ,
supaya bnde ni dpt die gunakan apabila berada di mesir nanti .
 
tapi sayang . .
pertemuan perpisahan berlaku dengan kuasa yang Maha Esa .
lebih memeritkan lagi ,
perpisahan itu berlaku dengan cara yang amat kasar .
 
ape die barang itu ?
 
khas untuk si dia .
tapi apakan daye ,dgn keadaan yg berlaku skrg ,dgn dia masih lagi terus menyepi ,terus masih tidak menghubungi .
maka aku redha .
dah raya 4 kau masih lgi tidak memohon maaf walaupun sekali .
eloklah,pergilah mencari ilmu di negara orang tatkala seorang manusia yang khilaf ini masih tidak akan memaafkan perbuatan kamu .
 
untuk tersayang ? tidak lagi . .

Saturday, September 11, 2010

kegembiraan dirai ,kerinduan ditangisi



assalamualaikum !
alhamdulillah setelah sekian lame besawang bende ni akhirnya topik tok post kali ini ialah RAYA !
bnyk event sblm raye ni tape kite cite nanti2 la ea ,insyaallah tak kiamat lagi .kowt . . ;(

oke first ,aku direct oke .cakap awal2 terus senang ;)
kepada semua KAWAN SAMPAI MATI dan KAWAN SAMPAI LIANG LAHAD semua ,sape die dorang ni ?
mereka adalah manusia yg bernyawa yg mengenali kedaifan diri aku ni maka itulah mereka ;)
disini ,harini ,saya Muhammad Syafiq B Idris ,18 tahun da HAHA ingin menyusun semua jari yg ada ,mohon seribu kemaafan sempena raye kedua ni ,sbb raye petame xsempat ( alasan ) dan halalkan ape yg patot dihalalkan .yg haram kite bwk2 bncg ea :) haha tadela insyaallah tade yg haram antare kite semua amin :)

semoga raye tahun ni merapatkan lagi ukhuwah antara kite semua dan memperkukuhkn tali persahabatan antara semua bangsa x kira umur ,wane kulit,status dan blablabla ;)

kita takde slh batin kan ? c(;  zahir sudah !

kepada Irsalina Binti Amiruddin ,seribu kemaafan dipinta ,halalkan semuanya ,semoga berjaya . . . .  selamat TINGGAL

kepada kaum hawa ,tanakla aku sebut sorg2 name ,xelok la ,sape yg aku pena wat salah ,kite penah men cakar2 ke ,kite kosong kosong ea tahun ni ,maaf dipinta ,semoga kita bahagia sentiasa hendaknya (ouh rindu ayat karangan ni )


AMIN ;)

ingatlah disaat kita menyambut kemenangan ditanah bangsa sendiri ,di seantero dunia masih trdpt saudara kita yg tidak dpt merasai seperti apa yg kita rasai ,jadi beringatlah ,bersederhana dalam sesuatu perkara .


p/s : susah nak terima hakikat raye sorang2 tahun ni .macam bayi kene buang ,itula aku T_______________T

ya allah ,kau tempat aku mengadu . . . . .


oke insyaallah lpas ni aku story sal event sblm raye dlm bulan pose ritu .
org raye rumah ke rumah , kau keje pek :)
sebab ?
aku nak lupakan kenangan lalu yg buat aku jadi gila rindu bila pk balek ...
sibukkan diri .bia x tringt kenangan lame .
menyakitkan . .
menyedihkan . .
menangiskan . .
menggilakan . .
merindukan . .


semua aku tanggung seorang .elok la . . 

selamat hari raye ;|