Saturday, July 31, 2010

Kolej Politech Mara Bangi


da lam da aku nak post pasal ni tengah tunggu point yang 'baik' aje haha .
oke salam so ari kames aritu ade sesi photoshoot tok setiap section bgi setiap kelas.
kelas mean section ah .
ade bnyk gmbo snap tapi yg aku dpt or jmpe cume satu je .
alhamdulillah setelah sekian lame sblm ni aku mengutuk mencaci mengalami perubahan suasane dan ape jadah lagi akhirnya lame2 aku dpt terima kenyataan .
terime kenyataan mksdnye bkn mnjdi buruk tapi kene kene terime keadaan kat situ ,macam itu .
kite datang nak belajo ye kawan kawan haha .

so ari rabu aritu ,sementare menunggu kelas management kite maen snap2 dgn budak kelas sendiri .
bnyk lagi gmbo dgn budak2 len tapi x smpt nak edit .
setiap orang membawa perangai dan tingkah laku yg berlainan serta jenis .
syok siot merepek dgn dorang haha besela da laki 7 ke 9 orang je dlm kelas .
pupus da kaom akuu :(

*ni tengah belajo akaun yg aku SUKE SANGAT SANGAT 

*aku gerak mane2 ngan budak ni kadang2 .takat ni die jela yg tak segan tgkp gmbo ngan aku haha


so nak ditakdirkan ari rabu aritu KHI yg aku SAYANG sgt uh kene pakok .cehhh .pantang aku parking moto tmpat lain dan dan kene rembat .sampai hati die tinggalkan cebisan je .da la balek redah je tak pakai helmet .dari teras jernang tu .alhmdulillah polis curi tulang haha selambeee .


KHI (bulan 3 - bulan 7 2010)

R.I.P

lepas ni pakai la helmet busuk+murah haha .

so ari kames pas abeh kelas bisnes math sesi tangkap gmbo .
ni gambo kelas aku haha .


overall ,insyaallah kalau niat kita betol ,betol la kita ;)

Wednesday, July 28, 2010

annual dinner 2010


sorrrryyyyy !
10 jari disusun berhimpun kerana lameee gilerr tak update .
adooi bukan takde mase cume maleh aje .
lagipun event ni da lame da berlaku cume baru ni ha nak post haha .
alhamdulillah pertama tamanya diucapkan terima kasih pada abang farid kamil dan abang fahrin ahmad kerana dengan jayanya melaksanakan event yang dirancang .memang kite tabiklah mereke kerana kalau idea ni tak datang dari kepale mereka tak jadi ;)

okeh bermulanya terjadi event ini adalah kerana abang fahrin ahmad terpk seketika tatkala lecturer sedang sibuk di depan maka dengan ini wujudlah idea asal .dalam erti kata management ,segale ape yg kite buat mesti ade goal dan seterusnya mesti ade plan lalu mesti control matlamat itu supaya berjaya hahaha *gilerrr .
pada hari jumaat bende ni setat .aku kelas pagi je so ptg free .dalam kol 5 lebeh maen bola kat maahad ngan mereke2 .time tu fit , anam , din ,deris ,tomei da ade .aku siap bwk towel skali sbb tak tido kat umahh .aku maneee boleehh kuar mlm2 so tok ngelak tak boleh kua mlm tido la luaaa ;)

mandi kat dewan je pon ngehhh ;) ingat nak jiblon .
tapi kawan2 sblm nak mandi tu ade sorang kawan kite ni ditimpe kesusahan .
kesian dia aku tumpang simpati .
mekasih wak kebun tolong ;)
tak elok cite ,aib kowtt haha .
*pengajaran disini ialah longkang yg kecik jgn disangke tiade buaye c(;


tak lame pun bende ni .mandi ,solat then budak2 da gathered gerak terus ke YANKIES HUT 
name macam sedapp tapi boleh tahan sedap !
portnye trltak di antre shell baris esso dgn restoran rimba klasik .pedalaman sket tapi insyaallah kalau cari dgn mate jumpela ;p

alhamdulillah budak intec turun ,uitm,usim,maahad haha ,matrik ngan poli .
sangat terbaik mereka ! ;)

 *mereka yang menjayakan event ini .terbaikk !


*tade beze dgn yg ats ,aku je enterprem ;]


sblm jamah tu adela ucapan dari abang fahrin ahmad kite dan bacaan doa lahap dari abaang farid kamil .

video

*sowiela beb aku rakam menegak terpkse la korg trbalekkn monitor msg2 ngehh .

the rest gmbo2 sblm makan .menunggu budak sihat dari puncak perdana nak sampai sbb tu la lambat .eh tak baik salahkan dia sian dia kita ucapkan bnyk2 trima kasih kat dia sbb sudi dtg dan alhamdulillah ape yg pnting laok ngan nasi cukup untuk semua orang :) .




*ni masing2 da tak tertahan da senanye ;)

event bersurai dlm kol 11 ke 12 mcmtu .ade yg balek ade lepak .yg balek ,balek la yg lepak kami gerak ke downtown bangi .kat petronas jalan reko sblh sekolah jln reko .asal sume downtown sebelah skola ek ? ;)


kami lepak2 trmasok aku smpai kol 1 tggu baberd smpai dari mcd mam brsame akaknye .borak2 then balekk.aku merempat tido dkat esso pagi esok plak bo baberd ehsan dtg .

well kite jumpe lagi dalam next last konvoi raye (bak kate bo ) c(; 


 

Tuesday, July 20, 2010

macam katak nak mengembekk T________T



alhamdulillah arini sume berjalan dgn lancar ;)
quiz math dalam genggaman ngeee ;p

tapi kalo tgk dari sudut laen ,ari selase la kelas paling aku tak suke kerana balek nanti kunfem otak aku terbakar T______T feeweet ayat nak up je .
mane taknye pagi da math ,ko men jentik2 dgn no ,ptg pulak ko maen dgn akaun pulakk .

akaun ?
ha ?

aku ?
dudok kat kelas ghaza time f4 aritu xsmpai pun sbln ape ajela ilmu yg aku dpt .
first class la yg paling aku suke haha masok2 terngangaaaa luas2 ;]
alarh bkn aku sorg ,bdk akaun yg da mmg akaun un trngangaa.

arini abeh kelas math je ,eh silap abeh je quiz terus gerak library amek membership card .walawei ic aku lagi mahal dari kad die .haha tak bersyukur .
library boleh tahan ,tapi bile ko masok je perhhhhhhhhhhh T___________T
macam tempat nak buat anak pun adee .tanak stadi kat libraryy ;(
pas uh ngah lepak2 kt dpan library dtg ank kucing itam sekor .wehh comel wehh ;)
kucing makan roti ke ?haha aku bgi die mkn abeh lahap ;)
nampak kucin tu ?abeh baju mmbr aku die cakor ;p


 yg dorg wat kat ats uh sesi mengira brape bnyk hari dlm tiap2 bulan dgn menggunakan buku lima kau haha kantoi tak igt ade brpe hari dlm tiap2 bln hehe ;p

kelas aku ade 9 orang je kaom adam yg selebihnye phm2la.
kesian tak kesian ke ?
kami tak boleh buat onar !
haha .

mcm bese adat istiadat msok kelas akaun ,murid yg smpai dulu hero dtg lmbt ;)
agak2 dlm 20 minit barula sampaaai .


kite ber facebook-ing didalam kelas dengan menggunakan opera mini advanced ;)

malangnye enset aku tadekk ;(

kesimpulan : sape reti akaun ,minx diperturunkan ilmu ;]

Monday, July 19, 2010

menyepi sekian lameee c(;



salam ;]

perhh sawang banyak siott kat blog aku hahaha .
ceh last update aritu sblm fifa lagi kowt agaknye kalo tak silap ;p

weh da dekat sebulan gak aku kat kptm ni .
enjoy ? boleee la tapi kene la jage diri kowt .
jangan sesaat lupe siape diri anda dan siape diri anda ;)
yang wat aku semangat nak update pasai nak cite aku lepas pemilihan bola tampar ;) wooot woot woott banggee haha berbaloi balek umah lengan aku merah padam ngehh ;)

tiap2 ari sabtu training ,pasni training ngan senior doee mau patah itu tulang .
itu jela yang aku mampu masok T______T
aku sampai tak kenal budak batch aku doe baik lelaki baik pmpn ya allah msg2 mcm abah ngan mak orang ;) beso2 da masing2 .
oke dah tak dudok asrama 'nerake' tu dah itu antare yang paling besh !
ape ape ape bukan sebab 'homesick' or anak mak okeh !
aku dipakse kuar kerane bajet lari ouh .
da la ngengade tak nak amek pnjaman MARA so trpkse la .
btol ouh dok lua lagi jimat duet + dpt moto :)
ngeeeee ;)
ha jangan pk lain .nnti ade yang pk belajo tak tinggi mane moto dapat secepuk menyuusahkan mak kau ha ckp baik2 sket .
moto tu pkai duet aku derr .biasiswa yg aku kmpol dari f1 smpai la f5 ;)
lagi satu ,kalo x beli skrg,2 tahon nnti pun trpkse gak beli .asrama tu wajib tok bdak sem1 ngan sem2 je dudok .sem3 keatas pandai2 cari rumah sewa .
kolej memang macamtu ;)
roommate aku la yang paling kesian .
aku sempat sedekah tong smpah ngan lap kaki jek heh dekowtt ;)
tapi yang paling besh dorang sume mmg 'sihat sihat belake'
 dari mule bangkit pagi sampaila nak lelap bilik tu tak sah kalo tak berasap huh ya allah kau jela tahu .
tak caye ?
ha tengok ahh ape kau nak sume ade haha ;)





mintak maaf la aku tak sekaki okeh ;)
perh kire okela mereka memahami aku ni kalo agak agak paru2 dorang tgh kosong tu dorang cari port ah tade berasap dpan aku sbb mse first aku da berasap da dgn dorg itu la psl cehh bajet ;p
ahh tade der aku nak ngaku aku dak skola teeet dulu .
petik jela skola ape yg ade kat kajang ni ha .
aku ni tak baik mane tak elok nnti buruk plak name skola aku kan kan kan ;)

whoaa ni lagi satu cite .
budak baru masok dunia IPT ni kan perhh bile dapat assignment yang pertame tu mak aih makan tak igt haha ;)
fundemental manangement .
syokk ;)
bnyk nak kene bace ouh .


 sumpah ni bukan bajet ,aku tak tau pun ade org snap c(;


ni la cafe yg aku ckp satu bumbung ngan asrama pmpn .tak nmpk pmpn kat blakang ?haha dpan aku uh tv bosar gedabak .time ni kalo tak silap aku tayang jgn lpe lirik ;)

besela tu mule2 mcm tak penah jmpe buku .
skrg ?

hamek kau pehal bnyk trlampau lampau assignment niyh ?
sape cakap bisnes senang meh sini dudok atas kerusi aku !
perh kau ;)
so tu jelah ,nanti kalo ade ape2 aku up to date la .

masyaallah cpatnye nak bulan 8 da .
pas uh 9 .
pas uh aku sorang2 kat malaysia .
jage diri aku sendiri .

what is the most thing in your life that you fear the most ?
losing her for 6 years starting this september and im gonna live on my on shoes without hearing her caringness and loverness and beleterness T__________T

 

Sunday, July 4, 2010

Ya Allah Tuhan yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang


ukhuwahh salam semua ;)

lamaaaaa sangat aku tak update blog aku ni .
sbb satu peralihan budaya dan suasana dlm hdop aku sedang berlaku skrg ;)
 aku rase amat bersyukur kerana aku dilahirkan sbgai seorang muslim dan beragama islam .tapi ade jugak yg tidak pernah memikirkan hal ni dan tidak pernah bersyukur kerana mereka lahir didunia yang fana ini dengan nikmat kesenangan serta berada dalam agama yang benar dan hakiki .

knp aku cakap macamtu ?
ini nak story ni ;[

suasana belajar di maahad tak sama dengan suasana belajar kat kolej ngan U . baru tau ke haha .

bayangkanla,walaupun belajar disamping kaum kite sendiri tapi bile dipkkn balek betape hancornye kaum melayu remaja zaman sekarang dan dengan selamber aku mengatakan bahawa aku mengalami kejutan budaya hyper extreme !

pasal asrama ,ya allah xboleh buat dkat lagi ke asrama pmpn dgn laki .asl x buat sekali ?bilik aku ,tgkap menghadap ke bilik pmpn .10 meter jela .agak2 time magrb or subuh ha ko bukak la langsir kunfem ade minah jual badan kat tingkap .free show punya .cane aku tau ?tgk mmbr bilik ahh ;] stok isap rokok malboro dgn dunhill,anak orang kate sume otakk blue ouh aku tak tahan :(
kalo sebulan aku dok sini iman tak kuat silap2 aku murtad :(
bilik aku kat tgkat satu,jgn cube2la nak nek tgkat empat .tingkat empat tula tempat segale jenis neraka ade .jgn terkejot la kalau 2 3 pagi ko tgk dgn selambe pmpn turun dri tgkat ats dgn trmengah2 .knp ?phm2 sndri .block asrama laki dan pmpn brcantum .ade satu tangge yg menghubungkn asrama kami .tangge tula pnce maksiat berleluase berdosa besar pihak pntadbiran .
aku mmg x brani nak nek tgkat ats sbb budak dok tgkat ats jgnla cube2 nk bgi salam silap2 ko makan kaki .

hebat kan ?
nila anak melayu sekarang .

alhamdulillah ,aku mendapat sokongan moral dari ibu aku ,adik beradik aku .dan yang paling penting ,kawan baik aku ;] aku sayang dorang sgt2 terutama kawan baik aku .
die sgt prihatin dgn aku .die NYAWA aku :(

sungguh ,kalau die takde ,mmg aku akn jadi anak mak .krn die aku matang,krn dia aku bercita2 utk brjaye dan mmbggekan keluarge dan diri die sndri ,krn die juge aku jatoh cinta .
walaupun kami kawan baik ,tapi kami sntiase brade di sisi masing2 smpai bile2 .

 aku cume mgharapkan yg dia xkn lupekn aku selame2nye dan aku nak die tau aku cintakan dia smpai bila2 .


krn inilah pndorong aku utk terus hidop .doa dipanjatkn kpd Allah agar dpt melindungi aku drpd kejahatan dan kejahilan budak2 melayu disini agar aku tidak akn trjebak .selain itu aku berdoa agar aku diberikn peluang kedua dlm hidup aku untuk kembali mencintai dirinya dan menjage atinya kerana itulah diriku yang sebenar :(


ya allah .


sesungguhnye hambemu ini insan yang lemah dan tidak bermaya maka kasihanilah hambemu ini ,berkatilah hubungan aku dan dia sampai ke akhir usia ,berikanlah aku peluang kedua untuk aku kembali bertakhta di dalam hatinya bersama sama kejayaan yg aku miliki .
kau peliharalah hatinya supaya ia dapat yang dipelajarinya dan kau berkatilah hubungan kami ya allah .sesungguhnya engkau tempat aku bergantung harap dan engkaulah jua tempat aku mengadu ;(


ya allah .
engkaulah yang mengetahui betape besarnye dosa yang tlh aku lakukn pd dia,maka ampunilah aku ,berilah aku peluang kedua untuk kembali dlm hidupnya,dan jika jodoh ditakdirkan untukku,kau berkatilah hubungan kami ya allah .

sesungguhnye kau tidak akan memberi ujian kepade hambemu tidak lebih dari kemampuan hambemu itu ya allah .


aku amat mencntainya .


selama lamanya ;]





True Love Simply Never Ends 



insyallah 


there will be a doctor and a businessman ;)


i love you forever after .


till the last petal of roses fall .


cita cita ku 


kejayaan ku 


matlamat hidupku 


hanya untukmu ;)