Friday, October 29, 2010

bertungkus lumus !



skrg mood dgn btg pen dan liquid je !
xpandang bende lain (!)
alhamdulillah smlm lepas paper agama ,paper yang paling rilek orang ckp ,nak lagi kerek ,ade org tu ckp '  jawab soklan objektif mcm jwb soalan sivik la weyh ' whoaa itu kerek ;D

tapi btol beb ,laju le wat objektif HAHA msok structure tadela tengange ,tapi mate da setat melalot r ;)
habish sudah paper 1 ,tinggal lagi 5 
bnyknyeeee (!)
arini paper BEL120 ,b i .paper final ni .rilek je .
smpat gua tgk cuti2 cinta smlm kat alamanda apeadehal .
gua x amek port sangat r due paper ni HAHAHA ayat menganjing jap gi result TING TONG XP

ni nak promote cuti2 cinta ni ,tgk la ye sonok ,bgi yg laki laaaa ;p
pmpn kalo tgk tatau la part mane yg sonok ngeee.

igt mlm smlm nak stadi ,tapi tuhan da janji setiap yg berlaku ade hikmahnye .
x jadi aku pegang pensil .pen ngan pensil aku pun ilang (!) tetinggal dlm Hall .
besela r satu ketas lain2 pen ,dekan kan (koya koya)
malam uh dapat sesi luahan hati ,perh aku ckp tido mlm tadi aman jek .kipas aku un sepoi sepoi je bunyi ,bgn pagi tadi pun layan lambat solat huihhh ;)

kat mane agi lepak blakang esso ,dgn Abang Man borak2 ,cite2,gosip2 ,Brader D pas magrib da chow ,ktrg lepak r agi ye r bkn slalu dorg balek .final dgn member gua pnting member ! haha tadela sbb arini paper sng pas uh pgi tu da stadi jadi bole la .exam uh setat kol 2.30 kang tu yg smpat merapu ni .
bnyk gak yg 'mengate' smlm ;]

jadi tok arini ,godluck r wat exam ye .
pas uh sabtu kite pegi beguru dengan DEKAN matrik tangkak ,Johor tlg ajo akaun Ahakz ;)
ahad lak akaun .
jujur seeeyh kalo dpt C- ,repeat kowt .alaahai doa2 cicah la lebeh sket .

jadi pade budak2 uitm yg len ,cuti sem nak buat ape ? 
aku yg tgh final ni un rase mcm tgh cuti je ,yela gap bnyk kowt dari satu paper ke paper len .

yg banggenye ,ade budak section lain minat 'main-main mata ' lak aihh ;)
tapi cinta jgn dicari , kerana ia akan pergi ;)
dipetik dari kata2 Omar dlm Cuti2 Cinta ;]
so cuti sem kite cari duet bnyk2 ea kasi tuka itu ct100 jadi rxz !BWAHAHA c(;

 

Wednesday, October 27, 2010

gejala-gejala student nak amek exam.


salam ;)
ha ni khas utk semua level ea xksh la kau diploma ke asasi ke PHd ke(ade er yg mcm ni gak HAHA) 
xksh la ko sem bape tapi kunfem kau semua sti penah rase .
penat ni aku buat kajian jadi bace jgn tak bace (!) 
(kajian mengcopy dari blog orang lain ngeee )





Symptom symptom student bila final exam minggu depan :  ;]



Membaca tanpa menghiraukan sekeliling. Yang kepoh jadi pendiam. (orang masuk keluar bilik pun tak perasan, kalau orang tanya pun muka pandang nota je, jawab pon nak tak nak. Kalau jalan.jalan tersepak batu tu, reaksi dia lambat sikit. Sebab otak full load )  


Membaca dengan kadar yang cepat. (entah faham ke tak belakang kira, sebab nak jawab subjektif, hentam pon boleh, yang penting ada point nak goreng )


 Nak turun café tu fikir 2,3 kali. Tak pun sekali sehari je. Tu pun bungkus.cepat. jimat masa makan kat bilik. Sambil makan boleh membaca apa yg patut.  


Time nak exam baru laaa nak full semayang. Solat sunat sampai nak batal air sembahyang. Doa macam.macam. (dan.dan. tapi alhamdulillah) 


Agak yang nak mereng tu start la nak bukak mp3 volume paling sakit telinga. Tapi time ni memang tak sakit telinga. Sebab sakit otak lebih dari sakit telinga. 


Masa tidur pon boleh terbayang-bayang yang baca tadi(ada tu siap ambik handout letak tepi bantal. Moga-moga dapat buat daya serapan terus lagi bagus.)


Masa borak dengan kawan pun cakap pasal pelajaran je. (ni part tak leh blah la. Time mandi  pun ada yang tanya-tanya. Dahsyat.)


Kalau main message tu balas sikit.sikit je. Pendek pendek. Tak de mase nak fikir taip panjang.panjang.


Sebab nak exam duduk dalam bilik je. Mengadap handout, buku, nota.nota. (jadi beruang kutub, sampai rambut serabai pon tak perasan) selalunye merayau g bilik orang. Tak pun kluar. G main bowling lah. Tgk wayang lah. Pantang ade mase terluang


Nak buang sampah pun terbawak pen. (ni kes cuak sangat ni)


Agak2 stok megi tu habis kot untuk orang yang gila study. Jimat masa nak turun café masak air je pastu letak megi. Nak budak pandai sikit tak makan megi. Minum milo. Makan biskut hup seng ke, nestum ke. Roti memang dah prepare dah. Suruh mmber beli.


Nak bukak facebook rasa tak senang gila. Perghh. Membazir.masa. (time ni memang tertekan gila. Kena berperang dengan diri sendiri nak bukak facebook, formspring,blog . Sebab laptop depan mata. Kabel/wifi kat sebelah je. Exam minggu depan. Nanti duduk depan facebook memang buku OFF9 terus.)


Time ni ah baru bukak buku tebal. Bukak kamus tu yang tak tahan tu. Masa lecture dulu tak faham tak de hati pulak nak bukak kamus kan. ;P


Asyik-asyik tengok jam je. Sampai tak cukup jam handphone, jam tangan. Tanya lagi mmber sebelah. Haihhh. Keliru sangat budak nih.


Stok Nescafe, kopi tongkat ali, kopi mak dara, cucu dara semua memang ade lah. Nak stay up.


Hah. Ni memang sure. Meja studi bersepah gila. Mana dengan highlighternya. Pen biru, hitam , merah. Kertas-kertas memang confirm bersepah punya. Agak2 ade nota yang hilang tu mula nak naik angin. Buku semua terbukak. Kalau ada buku tambahan dari library tu semua nak dibukaknya serentak. Ada tu 4,5 buku serentak bukak.


Masa ni lah status facebook, blog “mintak maaf. Doakan exam nanti”


Muka blurr je. Sebab otak dah full tank. Makan sorang-sorang pon dah tak heran. Sebab tak nak membazir mase lepak ramai-ramai. Nanti ade je bende nk borak.


Kalau nak cakap pon tersasul-sasul. Salah cakap. Pastu cakap benda merepek je. Muka dah la cam zombie. Cakap merepek.repek sebab otak fikit handout, nota tak baca lagi vs nak jalan-jalan. Nak borak.borak. sampai satu tahap rasa nak rebus buku dengan handout semua. lagi merepek die cakap sebenarnye, lagi banyak topic die tak cover tu.


Time ni jugak lah baru terfikir kenapa lah aku tak study awal2. Kan senang. Haihh. Pastu ada pulak yang buat azam untuk semester depan. Tak nak buat dah macam sem sekarang. *padahal tiap2 sem azam sama. Tak berubah gak. Tak pun menjadi semangat dia masa awal sem je. Sampai minggu ketiga dah hancusss.



p/s; aku rasa even budak pandai yang dah score markah carry marks pon study menggelabah jugak. Cuma diorang steady lagi la dari student yang study last minit. Muehehe. Konklusinya, jangan usik budak nak exam. Cepat je die nak naik darah. Sebab hormone dia semua tengah berlaga-laga. Otak pun dah overload ;)


AKU SETUJU SANGAT2 c(;

biasela orang tengah final exam BWAHAHA ;)
wish me luck guys ;)


Sunday, October 24, 2010

Diet mengikut Sunnah (;



Salam . skdr  nak b'kongsi tntg diet Rasullulah,

walaupon nmpak remeh temeh dah tentu akn ksi efect kat ksihatan sbb tula jadi penyakit~


Jgn mkn SUSU+DAGING
Jgn mkn DAGING+IKAN
Jgn mkn IKAN+SUSU
Jg mkn AYAM+SUSU
Jgn mkn IKAN+TELUR
Jgn mkn IKAN+DAUN SALAD
Jgn mkn CUKA+SUSU
Jgn mkn SUSU+BUAH contoh : KOKTEL
Jgn mkn buah lps mkn nasi,,sebalikye mkn buah, baru mkn nasi

 Tido 1 jam lepas mkn tgh hari

  Jgn sesekali tinggal mkn mlm,,sesiape yg tinggal mkn mlm,, dia akn dimakan usia dan kolestrol dlm bdn akan berganda.

Nampak mmg la pelek.. tapi, kalo xcaye korang cube la...ianye xdela jd dlm mse terdekat ni..ianye berkesan time kte dah tua nanti.

Dalam kitab juge ade melarang kte mkn mknn darat bercampur dgn mknn laut. Nabi pernah menegah kite mkn ikn bersame susu, dikhuatiri akn cepet dpt penyakit.

Ini terbukti oleh saintis yg mejumpai dimane dlm bdn aym mengandungi ion-, jika dlm suapan ayam bercampur dgn ikan maka terjd la tindak bls biokimia yg terhasil yg boleh merosakkan usus kita

Al-Quran juge ade mangajar kite menjage ksihtn sprti membuat amln beriku;

mandi pagi sebelum subuh @ sekurang2ye sejam seblom matahari naik
 air sejuk yg meresap kedalam bdn boleh mengurangkan lemak terkumpul

Rasullulah mengamalkan *minum segelas air sejuk (bkn air ais) setiap pagi
Insyallah jauh dri penyakit.

aku post ni sebab lemak ni maken lame makin tepu plak c(;

Insyallah same2 la kite amalkanye...WalluahuA'lam.:D



dan jugak aku ingin kgsikan sedikit doa ,iaitu doa jodoh bagi kawan2 yg sekasot dgn aku ,tgkla video ni insyaallah ;)


video


Saturday, October 23, 2010

Tanda2 kaum aku merajuk .



Hah !
ingat senang nak buat kajian ni HAHA .
aku post sebab . .
ntahh ^___^
ni aku jmpe kat blog orang ,so aku copy paste je r hee ;]
Baru lepas bace mesej sorang lelaki yang sensitif meluahkan isi hati dia. Lelaki ini mmbr kepada kawan saya. Dia ni sensitif macam mana ye
Tak adalah sensitif sangat tapi cepat merajuk. Aik, bukan sama ke antara merajuk dan sensitif. Apa-apa jela .Sekali dengar bunyi macam pelik juga bila ada lelaki cepat merajuk tapi lelaki juga manusia biasa yang ada perasaan.

Tapi, Kalau dah keterlaluan sangat merajuk dia itu sudah melampau!
Saya pernah dengar lelaki yang suka merajuk ini biasanya anak emak. Sejauh mana kebenarannya saya tidak tahu sebab saya malas nak ambil tahu pasal lelaki merajuk.. Kata orang kalau lelaki merajuk ni susah nak pujuk balik.
Betul ke?


Antara tanda-tanda bila lelaki merajuk :


 Dia akan senyap sepanjang masa. Lelaki ni bukan macam kaum perempuan. Dia merajuk cool. Walaupun kita bercakap sejuta perkataan sekali pun dengan dia, jangan harap lah dia nak balas balik. Jadi bila lelaki merajuk ibaratnya kita bercakap dengan patung.


 Tidak melayan masej. Dia akan biarkan saja masej masuk tanpa ada perasaan untuk membalasnya.


 Masam muka sepanjang masa. Yang ini boleh buat kita sakit hati. Lagi teruk dia boleh tarik muka. (lagi buruk)


 Hisap rokok sekotak. Memang dah parah ni.

 . Menangis. Ada juga ke lelaki yang merajuk menangis..? Agak susah nak terima.


Bila lelaki dah merajuk, perlu ke perempuan pujuk?

-______- '

terase berat .



warghhh !
sesuatu kenyaatan yg xdpt diterima ,
sesuatu kejadian dimane aku terase berat teramat sgt huh (!)

pagi tadi kol 9 grak seksyen 15 main badminton dgn mmbr ,haihh wa pancit main single ;(
double oke tukang libas je ngeh .
ni da tahap bahaye ni .
dah tu rilek je abeh maen sebat roti telur haha tak bole tak bole !

abeh je skola normal la kan berat badan naek .duet berkepuk manjang kocek ni sihat je .
lagi2 bile ade mslh ,makan la ape susah hilang masalah .
hilang ape dtg bahane lagi ade .
berat naek siot ~
giler -___- '
dlm tengah ari lak ,dak kptm roger men futsal ,port putra .
kalo hari2 cani kurus 2 HAHA .
so dlm pada mase yg same ,final celah pinggang je ,rabu da setat ,ketas CTU101 .
ketas agame .
paper ni nak kne score ni .
kaver paper akaun aku sobsob ;(
carrymark lak xbape nak bangge sgt ,pulun r final ni .
jadi kepada kawan-kawan aku yang rambotnye baru lepas balek sungai tu ,alhamdulillah la final ni nampakla manis sket ye x c(; bwahahaha ;]
tok sem depan ,kelas boleh pilih ,alamak aku register lmbt ,da penoh seksyen yg awl2 ,letak jela name aku seksyen mane un ,tadehal la ,tpi same ngan deris .
tadehal la .
oke nak tgk bola .
bukn slalu bola main kat tv ,k salam ;)

Friday, October 22, 2010

Student Medic mati di Bandung .Ya allah ;(


Seorang pelajar perubatan dari Malaysia ditemui meninggal dunia di rumahnya di Bandung pagi semalam.
Inani Zalikha Zainal Abidin, 23, ditemui di atas lantai dalam keadaan tidak bernyawa oleh rakan serumahnya pada pukul 5 pagi.



ya allah ;(
aku bace sok kabo kosmo tadi ,muke surat dpan die ni la .
terus aku terbayang bekas teman wanita aku tu .
Ya allah kau lindungilah teman seperjuanganku yang sedang berjihad di atas jalan yg diredhai olehMu .

sblm die mati pkol 5 uh ,mlm tu die smpat chat dgn abg die ckp die sakit belakang ,ape lgi ntah .pas uh sok kabo kate die tertekan sbb bnyk sangat amali .
tula sape soh amek medic T___T
lagi 2 bulan lagi die nak grade .

Ajal Maut Ditangan Allah .

YA ALLAH

LINDUNGILAH PARA SAHABATKU 


Thursday, October 21, 2010

hayati lagu ini dan liriknya ;]

Setelah Aku Dipaling

Hampir aku hanyut kerana rindu
Pada harta yang pasti reput
Dan lenyap di sini
Hampir aku lupa pada yang Kekal
Kejahilan menyelubungi jiwaku

Sekelipnya mata hilang semua
Yang hanya ku pandang
Yang hanya milikmu

Yang hanya ku idam
Di dalam pandanganMu
Bersama mereka terdahulu

Sungguh aku cari cahaya itu
Untuk menyuluh kelam ini
Setelah ku dipaling
Sungguh aku hina menagih secebis
KeampunanMu setelah aku malu

Sekelipnya mata hilang semua
Yang hanya ku pandang
Yang hanya milikmu
Yang hanya ku pinta
Harapan keampunan
Hati ini telah ku lukai

Sebaiknya manusia Kau ciptakan
Hinanya angkara diri sendiri
Sedegup jantung terleka
Dibuai arus dunia
Selangkah kau menghampiri kehancuran

Sungguh aku cari
Cahaya itu
Untuk menyuluh
Setelah ku dipaling 
 

Ya Allah Ya Rabbi



Ya Allah Ya Rabbi

Ya Allah jangan Kau cuba aku
Melebihi batas mampu dan sanggupku
Ya Allah bila memang Kau cuba
Aku percaya Kau sayang padaku
 
Ya Allah lindungilah diriku
Dari yang menjahati menzalimiku
Ya Allah Kaulah Maha Segala
Engkaulah pelindung hidup dan matiku


Ya Allah Ya Rabbi


Wednesday, October 20, 2010

wahai my future wife(s) sapela nak ? HAHA

So, wahai my future wife(s)

I don't know who the hell are you and I have no idea where you are right now. But one day, bila kita dah berjumpa, I harap you mampu terima I seadanya seperti mana I akan terima you dan diri you sebenarnya. Lagi pun, I tahu yang you ni memang comel. Dan baik. Dan rajin. Dan alim. Dan cun.

I berharap bila I check facebook you nanti, you tidak letak banyak gambar you yang daring-daring kat facebook. Sebab, setahu I, kalau perempuan tu comel, mesti nak tunjukkan ke seluruh dunia. Macam lah dia sorang je yang comel. I comel tak ada pun letak gambar kat facebook tunjuk ke seluruh dunia. Boleh je hidup. Ehem.

Serta, gambar di facebook tu, jangan lah nak dedah sana dedah sini. Malu I. You pun tau kan, perempuan ni ibarat cokelat Ferrero Rocher. Bila berbalut dengan pembalut, even cokelat tu jatuh kelantai pun orang still nak. Tapi kalau dah tak berbalut, bila jatuh ke lantai, semua buat dono. Ada tu, kalau boleh, ada yang nak pijak lagi. You pun tak nak kena pijak kan?

Lagi pun, you tahu, tak ada lelaki di dunia ni yang nak kahwin dengan perempuan yang seksi meksi.

My future wife(s),

I tak tahu pasal masa depan I. I tak tahu berapa banyak duit yang I akan ada. So, dengan kata lain, I mungkin tak akan mampu kasi rumah 10 tingkat kat you. I juga mungkin tak mampu kasi you 10 emas intan berlian. Harap you tak kisah dengan diri I yang tak beharta ni. Tapi kalau setakat kasi you 20 hingga 30 anak tu, I okay je. Dalam tiga tahun, kita mungkin akan ada 2 anak. Tapi tu tak termasuk yang kembar tau.

Bila kita ada rumah nanti, I tak kisah kalau you nak bekerja. Tapi lagi bagus kalau you duduk je rumah jaga I. I bukan mintak di layan bagai raja. Tapi kalau I balik dari kerja tu, apa salahnya tanggalkan stokin I, urut bahu I, sediakan minum-minum I. Tapi kalau you tak nak buat, tak apa. I boleh tambah lagi 1 (cukup 2). Lagi pun, bila I tambah lagi 1, kurang la sikit beban you. See? I memang prihatin.

Hmm. You tau, I tak mengharapkan yang you adalah gadis lemah lembut dan ikut semua kata I. Kalau you boyish sikit pun apa salahnya. Aggressive itu menarik. Kalau boleh, lebihkan kat bahagian mengada-ngada dan keras kepala you tu. I suka. Senang la I nak ajak bergaduh kalau macam tu. Sebab kalau di ikutkan, I tak suka perempuan yang lemah lembut sangat. Nanti tak meriah rumah tangga. So kalau skali skala bergaduh, best juga kan? Lagi pun, kita gaduh siang-siang je, bila dah nampak katil di malam Jumaat, kita berbaik lah. Tambahan pula, bagi kita, setiap malam kan malam Jumaat.

My future wife (s),

You, I harap you reti memasak. You mesti reti memasak. Apa? Tak salah kalau perempuan tak reti masak? Ya. Memang tak salah. I tak kata pun salah. Tapi jangan salahkan I kalau I tambah lagi 1 isteri (cukup 3) sebab yang satu dan dua tak reti masak nak buat macam mana kan? Okay tak-tak. I tak nak bini 2,3,4. Banyak sangat. bukan tak mampu. Tapi... Ehem.

Actually, I bukan mintak you masak macam makan kat hotel. Asalkan you reti masak yang simple-simple sudah lah. You tau, air tangan masakan isteri lah yang buat si suami setia. Lagi pun, tak akan setiap hari kita nak makan kat restoran kan? Kalau setiap hari makan kat restoran, baik I kahwin je dengan mak cik tukang masak tu. Ye tak? You pun tak nak kan I tambah lagi satu (cukup 4) kan?

I harap you reti jaga diri sebelum jumpa I. Kalau boleh, jangan couple banyak-banyak. Tak pernah couple lagi bagus. Tapi kalau dah couple tu, jangan buat yang bukan-bukan dengan boyfriend you. Bila dating tu, jangan nak mengada-ngada keluar berdua. Boyfriend you tu bukan boleh percaya sangat. Kebanyakkanya adalah buaya. Sebab kalau dah lelaki, mesti bermulut manis. Boys, their mouth is bull****. So, don't trust them.

Akhir kata dari I, bila kita kahwin nanti, you masak, I makan. I imam, you makmum. I baca doa, you aminkan. You merajuk, I pujuk. Perfect, kan? So cepat lah cari I. I takut lah nak cari 'you'. Takut tersalah pilih perempuan lain. You pun mesti tak nak jadi isteri ke dua I kan.

^____^




Tuesday, October 19, 2010

pictures tell everything ;)




rindu shial ~
ni mase awl2 f4 dulu ,kat KL ,larian milo peringkat kebangsaan kowt ,perh time ni ramai .siap time lari uh kene simbah dgn lori ayak bombe ha part uh sedap ,mane yg ah moi2 berbelangkan wane2 pelangi ,memg mengekor jela kat blakang HAHA c(;
nila memori paling manis ,dgn masok POLIS ,mcm2 pengalaman aku dpt .dgn berok mak yeh 2 ekor ni ,mcm2 awek dpt .dlu la ~time ni gua da berpnye der .xlayan ;)
kawat kehormatan di stadium kajang smpena hari polis peringkat selangor ,tibe2 rezeki maahad trplh ,kitrg pun pegila .f4 honeymoon la tatau ke ?!
haha bnyk beb .kem negeri daerah ,mane ntah ilangnye gmbo uh ,tggl gmbo ni jela .


senapang ni BAPAK kitrg punye ,apeadehal menjela .tembak btol uh siyes tak tipu ,HAHA.
time ni da setel da pun ,aku igt agi kat lua uh ade lori milo ,habeh tunggang tebalek milo die tumpah sal budak2 polis ni berebut .ngahaha .
time ni ,sesi latihan ,kitrg dberi 1 minggu tok latihan ,then ahad da event .
sumpah kau macam negero kulit haihh -___-
enjoy mmg enjoy ,ko ade rifle sndri slame 7 hari ,sape ilang or tetuka snapang habeh r jwb sndri HAHA .

ni di antarenye la .gmbr2 dulu yg menggamit memori balek .
bnyk lgi tpi aku post ni dulu sbb sobsobsob ,ntah la kenang die tu lebih sket huu ;)
btol la orang-orang yg da keje kate ,zaman sekolah adalah yang paling manis sekali .
sape tak setuju lantak korg ahh ;)

 

Monday, October 18, 2010

ni final ke , baru nak setat sem ?


yeah begitulah nampaknye suasana sekeliling aku .
bukan berkepit dgn buku tapi berkepit dgn kumbang dan bunga masing2 ;)
atoi smpai aku nak ajak stadi 'sori der skrg musim bunge berbunge doe ,sibok aku nak cari rezeki ' laahai baru 5 minit tadi ajak stadi .nila die awek ajak laju aje -___-

tula mukadimahnye .
arini kelas da abeh yeah !
so minggu ni xngadap muke lecterer ,smpai bile2 ,nek sem2 baru ngadap ,minx2 la x ngadap muke same .kalo ngadap muke same tu maknanya ? REPEAT 

minggu ni aje aku rase aku bersenam terlebih la kowt haha budak kelas ajak gi gabai ,kelas laen ajak futsal ,tu aku ckp budak2 ni mcm tatau je ade final ,alah dorg apeadehal ;)
smlm baru abeh test HBU101 ,naik merah tlinge ni dgr memorendum ketidakpuashatian mereke2 sume.pgi buatnye test ari ahad sape x bengang.aku mcm bese,buat bodoh,HAHA ;)

esok bolehla bgn lambat sket ,pas uh gerak library ,tercabar iman ni beb bile pmpn ajak stadi skali .ni takpe ,skali dgn balak die ,kalo berdue ,minx maaf la der .muke aku ni tak lawa ,kesian ko kang HAHA .

bengang gak final aku smpai 3 minggu.straight jela pas uh boleh wal hal sndri.ni x huh (!).iman ni kalo lame2 sgt bergoyang jugak die .ade la kang mood maleh nak blajo .

Ya Allah ,Kuatkanlah Azam serta Semangat hamba-Mu .

-__________-
tadi jugak baru settle print exam slip ,yg xsettle lgi daftar subjek tok sem dpan .
ha yang ni pening .
pening2.
sbb ktrg ni kolej bersekutu ,bile nak daftar uh ,ntah aku pun x phm la tapi senang cite tak bole r .aishhh sush gak jadi student uitm len tmpt ni .
agk2nye esok aman la sket kat jbtn kewangan uh ,xdela aircond dorg rosak agi haha sian rosak sbb ramai sgt manusia bersendat dlm uh . c(;

disbbkn aku lepak lame kat situ ngan deris barula terbau bau bacang budak maahad kat situ .
punye lame x nmpk die ,barula muncul hdop agi rupenye .

jadi ,stadi la pek .
xnk repeat akaun next sem .
benci siau ;(


 

Saturday, October 16, 2010

trough the day ;)



Mood sekarang :

final exam

Mood selepas :

Sungai Gabai & Pulau Langkawi ;]

Mood akan Datang :


Operation ,HUKM T.T

     
video

khas untuk yang di Mansourah ,egypt .thank you ;]
 

Friday, October 15, 2010

takleh tengok orang senang sikit -____- '



kejap je dah final xleh tgk org sng sket ke ? ( ! )

ish x baik murka tuhan ;)
alhamdulillah selesai mengundi ,selesai hari yg sibuk ,smpai pagi ni punye kelas lagi 20minit nak habeh baru masok pensyarah buat muke toyee ;p
apeadehal xde nak mara ,kelas last bwahaha ;)
xde kelas da pasni ,tggl senin je satu kelas ganti BEL120 sbb bnyk skip .tu jela ,pas uh seminggu uh kene beli gam gajah bia lekat punggung ni kat library .
satu hal gak ,aku nak blaja makhlok makhlok pelesit yg len sibok garu badan masing2 .haihh ; |

ni ape cite polis zaman skrg ni aku naik minyak btol .
da la kalo sehari aku isi 3 hengget minyak,tahan smpai esok ptg jek !
weh gawat caniyh T.T

ni ade satu kes aku baru jek balek umah ,
mak aku dok nyapu kat depan ,depan umah aku uh pintu masok nak ke country height ,
adela dua pasangan indon ni dok 'melepas gian ' kat pangkin dpan umah aku .
time uh wa tade r pk pape .
jap g ade kete polis kua pas uh benti .
ai gua terpesona r beb mane tau nnti brlaku drama tusuk menusuk ,tembak menampar ke sbb slalu jadi ,cume aku asyek xdpt tgk .
due polis kua .
polis MUDA .

ngan reben masing2 xnk blah ,alahai .
pas uh beborak lah meke ,aku ngan mak aku tgk jela .
aleh2 laki bwk masok dlm kete ,yg pmpnye garu kepale pas uh bising2 ,blah mcm tu je polis .aisehmen lu olang pangkat pun tadak ,gaye er lebih ; |
pas uh indon pmpn uh lalu dpn umah aku,menanyela mak aku apesal.
die ckp polis uh minx ic die dgn pasport apentah lgi aku x igt sgt ,
die ckp xde kat die ade kat majikan die ,pas uh yg laki uh ade sume lengkap tapi kene tarik bwk msok balai .
apehal ?
aku bukan nak backup indon ni beb tapi ape mslhnye .ni namenye xde keje cri keje .
yg ni korg pk r sndri ,bukn sume polis langsi ,sesetengahnyela ,kebanyakannye yg mude2 ni ha yg bajet xleh nak tegur mula la nak melepet .

aku bengang gak beb ape lak point die nak tarik sng2?polis uh keje die ronde je ,ronde2 un ade gak brlaku rompakan,masok berite agi ,skrg sape yg berat bontot makan rasuah ?
cehh . .

aku penah kene ,jadi hangin r gak .
bayangkan kene saman dlm taman sbb xde sticker P kat blkg .
indon naek moto dgn apejadah sume takde lepas .
sape bgi lepas ?
polis MACHA .

ini mau aku jadi 13 Mei balek ni kang
reti plak bahase nak blah bile aku nak bukak mulut .
ni r macha bile sorang xnk plak die kang bile da ramai2 dgn kaum die mau monyet un lari tgk .
perh gua hangin .
minx maaf r gua ilang respect r kat polis .
taula moto aku x seberape kang kene kijo baru tau HAHA ;]
rase2nye kene gam tak blog aku ni ?
jgn weyh masok paper kang kutuk polis ;p
goyang gak ni HAHAHA.
tapi nak buat cane kite kne btau jugak!

ckp psl polis terngiang time skola ha ni satu lagi hal!
sijil2 time aku masok kadet polis negeri ape sume tak bagi2!
padahal anak mcm2 pangkat dpt mane aku tak hangin dengan MISAI kau !
eeeee .
pueh ati aku kawat dpan mate kau taon lepas dgn baju bombe bwaahahaha ;)
dasar x kenang jase ustaz ;p
minx maaf la ea nak ckp camtu pk diri awak tu dulu ,anak sendiri senang lenang kite ni pangkat pun tak naik padahal jadi kuli jage tempat parking bape kali da .

hui lepas mara btol .
jadi sape2 yg penah kene saman dgn polis ,sblm nak bengkek uh pk dulu ,kalo mcm aku ha ye patot bengkek ,nampak sangat POLIS XDE DUIT 

    

Wednesday, October 13, 2010

pilihan raye ?



OMG esok begitu penat (!)

petamenye kene dtg pkol 7 .
giler . memang giler .
tegak bulu rome kawe gerak pagi subuh naek moto pegi teras jenang haihh 
-_____-

pgi setting bnde yg patot setting ,sbb sok un ade 

ENTREPRENEURSHIP DAY'S

 macam hari kantin la ;]

 then kol 9 ade klas bisnes math ,last ngadap madam rodziah ,pasni die nak beranak dah haha ;]

 then pegi mengundi halaamak aku nak ngundi cane batang hidung dorang un aku xlangsong nak nampak ngehh .

 

 jgn maen2 dgn CGPA dorg bai HAHA gempak with flying kaler org putih pggl c(;

jadi ,pangkahlah bagi sesape yg aku bekenan ye ;]

 next week revision week .1 minggu uh .nak dtg boleh xyah dtg un bole .

then final 3 minggu .1 mggu 2 paper .masyuk pas uh cuti sem .

pas uh nak buat ape ? 

menghabehkan boreh jo larh ~

 

 

Tuesday, October 12, 2010

Allah Maha Mendengar ;]



salam ;]

pejam celik celik pejam dah nak abeh sem1 dah weyh ~
mnggu ni la last ngadap muke lecturer mggu dpan da stadi week pas uh dpan pnye minggu lagi ha final la .
 ketas ade 6 je tapi 3 minggu pekse haihh -___-
satu minggu 2 paper .
oke pe .
paling riso akaun laa -___-
dlm2 riso tu ,aku ngengade la pi bukak course tok taon depan ,ade pulak econ dgn acounting of marketing T____T
ini sungguh tidak adil ; |
 rugi ilmu sains aku dimana perlu aku praktikkan ceh ckp mcm GEMPAK result ritu ;(

alhamdulillah ,berkat doa sedikit demi sedikit tuhan makbulkan hajat hambenye .
tadi layan pulak kelas akaun beb ntah apesal tetibe dtg sheikh lecturer aku tuh punyela gampang HAHA.
daripada aku dok blkg trus dok dpn ;)
senanye akaun x susah ne un ,kalo dri setat ko wat bodo je ,yg blkg2 kunfem xdpt jwb .itu je .tapi itula mslh aku .HAHA
jadi sangat berharap jumaat ini kami sume akan naek sheikh lgi ! ngee ;p

dan lagi satu ,pagi tadi .tengah pagi .
aku tetibe terjage pkol 4 lebih ,ya allah dada aku berdegup2 .
trajage sbb termimpi dia  .
tersandar aku kat dinding kejap,yelah sblm2 ni tak penah ,aku tpk yg kalo sini tgh pagi ,sane msih malam .
jadi aku gi tandas lu buang air (ini un nak cite er) pas uh on9 .
dalam hati aku ya allah kalau ditakdirkan dia on9 ketika ini ,maka berilah aku kesempatan ini untuk menyampaikan maafku.
mmg aku pnye fb xdpt tgk die ,sbb die da block ,jdi org len bole tgk ,aku kalo search,mmg x mncl die .ade mmbr aku tlg ,aku bukak la pkai fb die .
ya allah dia on9 betape bersyukurnya aku Allah makbulkan doa aku slame ni ! ;)
menggeletar tgn aku nak chat ngan die kat fb .
mmg sebak habis . .
aku kuatkan diri aku ,aku tegur .
mule2 nyamar ,sbb tu mmbr akunye fb ,aku mnyamar lu .
then aku btau ,ni aku .
alhamdulillah die xterus off ,jadi aku terus minx maaf ,dan ape sume ,pas uh die terus buang fb mmbr aku .
aku tak mara yela sbb takot aku pkai lgi page tu utk reach die .
tape aku redha .
aku minx maaf kat kwn aku sbb nyusahkan dia ,smpai trpksee kene buang dari friend die .
soryy ea aku terhutang budi dgn ko .
walaupun die x reply chat aku ,tapi die bgi mase tok aku brckp ,itu aku da bersyukur sgt3.
aku tak harap lebih .
semoga awak sihat sentiase ,dan bwk balek kejayaan kat sini ea .
insyaallah kalo umur panjang ,kite jmpe 6 tahun lgi .
terima kasih krn mmbri sy peluang ;)
kalo awak bace ni ,sy ucap terima kasih bnyk2 selama 3 tahun ni ,awak bnyk mematangkan diri sy ;)

sy tak akan benci awak ,itu janji sy sejak 3 tahun yg dulu .kalo awak sihat ,gembira ,itu cukup bagi sy . .


Saturday, October 9, 2010

if ONLY she read .


sorry post kebelakangan ni berunsurkan mcmni .
nak buat mcm mane ;|
ni aku jmpe kat page member baik die ,so minx izin ea share ? thanx ;]



Di antara lelakiII yang jatuh cinta dengan hebat ialah:
  1. Dia bersungguh2 melakukan sesuatu untuk kekasihnya dgn rela bukan krn terpaksa.
  2. Dia sentiasa ingin menghiburkan kekasihnya dan berubah menjadi orang yang kuat bercakap.
  3. Dia banyak menasihati kekasihnya kerana dia amat menyayangi kekasihnya.
  4. Dia berusaha mengongkong kebebasan kekasihnya kerana perasaan cemburunya yang meluap2.
  5. Dia sentiasa takut kehilangan kekasihnya.
  6. Dia sentiasa mengawasi pergerakan kekasihnya krn dia sentiasa berasa curiga.
  7. Dia tidak suka ada lelaki lain rapat dgn kekasihnya.
  8. Dia mudah merasa cemburu dan sensitif apabila kekasihnya tidak menumpukan sepenuh perhatian kepadanya.
  9. Adakalanya dia seperti seorang anak kecil yang meminta perhatian krn dia mahu kekasihnya melayannya lebih dari org lain.
  10. Dia menjadi org yg paling rajin dan sanggup membantu kekasihnya melakukan apa saja.
  11. Dia pandai merajuk hati krn ingin dipujuk oleh kekasihnya.
  12. Dia akan mengalabah apabila kekasihnya berjauhan daripanya terlalu lama.
  13. Dia sentiasa mempastikan keselamatan kekasihnya.
  14. Dia mementingkan kekasihnya daripada dirinya sendiri.
  15. Dia kerap bertanya adakah kekasihnya mencintainya krn dia merasa kasihnya lebih kuat daripada kekasihnya.
  16. Dia tidak akan melayan perempuan lain yg tidak ada urusan penting dengannya.
  17. Dia cuba meluangkan lebih byk masa dgn kekasihnya walaupun terpaksa menunggu kekasihnya dgn sabar.
  18. Dia membanggakan kekasihnya di depan org lain.
  19. Kalau ditinggalkan oleh kekasihnya, ia akan berasa serik dan tidak percaya dgn cinta perempuan lain namun dia sentiasa mengharap kekasihnya kembali kepadanya.
  20. Apabila timbul org ketiga, dia akan hilang akal dan sanggup berbuat apa saja untuk merebut kembali kekasihnya.
  21. Dia menganggap kekasihnya sebagai orang yang paling dipercayainya dan sanggup menyerahkan harta walaupun nyawanya sendiri.
  22. Dia tidak akan berlaku curang kepada kekasihnya namun jikalau dia dia berbuat demikian itu bererti hatinya belum 100 peratus mencintai kekasihnya.
  23. Bukan semua lelaki sanggup menitiskan airmata hanya untuk seorang perempuan.

Friday, October 8, 2010

mat jenin



berangan tak sudah -_____- '


mengharapkan sesuatu yang belom pasti . .

tapi usaha melambangkan sifat tidak putus asa .
serta 

mengenang budi ;]



Maybe I know somewhere deep in my soul
that love never lasts. 
We’ve got to find other ways to make it alone or keep a straight face. And I’ve always lived like this, keeping a comfortable distance
And up until now I had sworn to myself that I was content with loneliness
cause none of it was ever worth the risk.  
You are the only exception