Friday, October 15, 2010

takleh tengok orang senang sikit -____- '



kejap je dah final xleh tgk org sng sket ke ? ( ! )

ish x baik murka tuhan ;)
alhamdulillah selesai mengundi ,selesai hari yg sibuk ,smpai pagi ni punye kelas lagi 20minit nak habeh baru masok pensyarah buat muke toyee ;p
apeadehal xde nak mara ,kelas last bwahaha ;)
xde kelas da pasni ,tggl senin je satu kelas ganti BEL120 sbb bnyk skip .tu jela ,pas uh seminggu uh kene beli gam gajah bia lekat punggung ni kat library .
satu hal gak ,aku nak blaja makhlok makhlok pelesit yg len sibok garu badan masing2 .haihh ; |

ni ape cite polis zaman skrg ni aku naik minyak btol .
da la kalo sehari aku isi 3 hengget minyak,tahan smpai esok ptg jek !
weh gawat caniyh T.T

ni ade satu kes aku baru jek balek umah ,
mak aku dok nyapu kat depan ,depan umah aku uh pintu masok nak ke country height ,
adela dua pasangan indon ni dok 'melepas gian ' kat pangkin dpan umah aku .
time uh wa tade r pk pape .
jap g ade kete polis kua pas uh benti .
ai gua terpesona r beb mane tau nnti brlaku drama tusuk menusuk ,tembak menampar ke sbb slalu jadi ,cume aku asyek xdpt tgk .
due polis kua .
polis MUDA .

ngan reben masing2 xnk blah ,alahai .
pas uh beborak lah meke ,aku ngan mak aku tgk jela .
aleh2 laki bwk masok dlm kete ,yg pmpnye garu kepale pas uh bising2 ,blah mcm tu je polis .aisehmen lu olang pangkat pun tadak ,gaye er lebih ; |
pas uh indon pmpn uh lalu dpn umah aku,menanyela mak aku apesal.
die ckp polis uh minx ic die dgn pasport apentah lgi aku x igt sgt ,
die ckp xde kat die ade kat majikan die ,pas uh yg laki uh ade sume lengkap tapi kene tarik bwk msok balai .
apehal ?
aku bukan nak backup indon ni beb tapi ape mslhnye .ni namenye xde keje cri keje .
yg ni korg pk r sndri ,bukn sume polis langsi ,sesetengahnyela ,kebanyakannye yg mude2 ni ha yg bajet xleh nak tegur mula la nak melepet .

aku bengang gak beb ape lak point die nak tarik sng2?polis uh keje die ronde je ,ronde2 un ade gak brlaku rompakan,masok berite agi ,skrg sape yg berat bontot makan rasuah ?
cehh . .

aku penah kene ,jadi hangin r gak .
bayangkan kene saman dlm taman sbb xde sticker P kat blkg .
indon naek moto dgn apejadah sume takde lepas .
sape bgi lepas ?
polis MACHA .

ini mau aku jadi 13 Mei balek ni kang
reti plak bahase nak blah bile aku nak bukak mulut .
ni r macha bile sorang xnk plak die kang bile da ramai2 dgn kaum die mau monyet un lari tgk .
perh gua hangin .
minx maaf r gua ilang respect r kat polis .
taula moto aku x seberape kang kene kijo baru tau HAHA ;]
rase2nye kene gam tak blog aku ni ?
jgn weyh masok paper kang kutuk polis ;p
goyang gak ni HAHAHA.
tapi nak buat cane kite kne btau jugak!

ckp psl polis terngiang time skola ha ni satu lagi hal!
sijil2 time aku masok kadet polis negeri ape sume tak bagi2!
padahal anak mcm2 pangkat dpt mane aku tak hangin dengan MISAI kau !
eeeee .
pueh ati aku kawat dpan mate kau taon lepas dgn baju bombe bwaahahaha ;)
dasar x kenang jase ustaz ;p
minx maaf la ea nak ckp camtu pk diri awak tu dulu ,anak sendiri senang lenang kite ni pangkat pun tak naik padahal jadi kuli jage tempat parking bape kali da .

hui lepas mara btol .
jadi sape2 yg penah kene saman dgn polis ,sblm nak bengkek uh pk dulu ,kalo mcm aku ha ye patot bengkek ,nampak sangat POLIS XDE DUIT 

    

3 luahan hati:

perantauan said...

ayah sye polis =)

F | I said...

bukan ayah awak dlm kejadian tersebut ;)

fiza said...

hahaha, same je macam sekolahh aku. tade pon dapat sijil time prkhemahan peringkat ngeri daerah ape sume. Satu sijil pon tade kot. minta punya minta. cegu pon ta dpt lagi. last last taon depan macam macam baju aku pakai. kawad perigkat zon pkai baju pbsm. kat sekolahh pulak hari rabu pkai baju puteri islam. naib pengerusi kot. kahkahkah :D

panjangkan luahan aku? hehe :p