Friday, December 31, 2010

meniti coretan 2010


alhamdulillah masih diberi kesempatan pada hari jumaat arini kerana dapat lagi merase cuti umum yg diberi sempena bola mng ,susah nak rase HAHA sampai aku igt arini ari ahad -___- '

okeh segala coret moret perjalanan kehidupan akan diterjemahkan dalam bentuk visual pada post kali ini ,insyaallah ade ape yg aku igt aku post ,yg event beso2 jela ,tak ckp muke surat nanti ,dan yg pnting ade gmbr HAHA :D


1 Januari - 31 Januari 2010

keje kat esso bangi seksyen 10 ,smpai nak sudah ni dah jadi port lepak MHC :)
abeh keje hujung bulan 3 .


1 Februari - 28 Februari 2010

 15 februari 2010 ,pagi futsal ,tgh ari gerak gabai mandi :)
peristiwa baberd tumpang buang air kat balai polis :DD

1 Mac - 31 Mac 2010

Result SPM yang MEMBANGGAKAN . . 
paling pedas ' * A je ? ape die buat tak belajar ke ? '  aku ingat sampai sekrg 

 ari last pakai baju sekola ,pas result makan dekat restoran rimba pkns 

23 Mac 2010
first time keluar sama2
ade lagi gambar ni . . .


1 April-30 April 2010

 anugerah graduasi di mana aku tak pegi ,datang tunjuk muke =___= '
lepastu gerak tgk wayang :)

 17 - 19 April 2010
konvoi ke Port Dickson yang pertama kali kami buat
event paling dikenang :)


1 May - 31 May 2010 

 hari guru di sekolah ,tolong junior buat dikir ,kitrg lepak

ouh . .
dan dengan xdapat UPUnye . . .
xbnyak yg berlaku ,joging badminton tido makan . .

1 Jun - 30 jun 2010 

 akad nikah di masjid wilayah persekutuan :) aku bermalam kat umah boy ni ! :D

boleh kate sebagai MHC Catering r .2 hari beturut turut :)
alhamdulillah dapat rm200 syukur :)
bermalam di umah boy dgn tak tido mlm sbb tgk england vs usa perh aku igt lagi ! :DD

1 Julai - 31 Julai 2010 

 meneruskan pengajian di KPTM Bangi UITM dalam bisnes study :)
masok bulan 6 tapi bnyk event dlm julai . 


 Annual Dinner pertama MHC :)

1 Ogos - 31 Ogos 2010 

tarikh 14 ogos berakhirnya satu ikatan yang terjalin dari 22 april 2007 . .
terima kasih kerana pernah hadir dalam diri ini :) 
bulan yg sangat memedihkan jiwa raga . .berlarutan sehingga Disember . . 


 iftar Jamaie bersama member KPTM

bulan ni aku banyak sepi . .

1 September - 30 September 2010 

 merayau 'makan' angin di bulan puasa kat Taman Wetland Putrajaya 

 satu lagi event besar MHC iaitu Iftar Jamaie MHC 2010 .
sumpah kenangan kerana siap bakar mercun last kat esso .ni last kita solat terawikh ,dekat masjid besi :) kenangan derr :)

dan kerana hendak mencari ketenangan ,pada hari raya petama dan kedua aku kerje kat esso . . demi untuk melupakan kenangan hari raya dengan dia . .

 sempat beraya ke rumah boy sebelum berangkat ,dan konvoi ke KLIA bersama MHC semua :)

dan . . pemergian tanpa sepatah kata ,ibarat anjing kehilangan tuannya . .

1 Oktober - 31 Oktober 2010 

satu lagi event besar ,MHC Convoi Raya 2010

 balek lewat giler smpai ade yg pukol 4 pagi time ujan2 uh ,bakor mercun smpai bond gegar ,karok tak igt dunia ! kenangan !~ :(

FINAL EXAM 

dengan jiwa yang berkocak . . .

1 November - 30 November 2010 

kerja kat esso balik selama sebulan ,sebab cuti sem dah bermula ,takde event besar sgt kalau tak silap aku 

 lepak lepak macam biase 

1 Disember - 31 Disember 2010 

penutup kalendar 2010 diwarna warnikan dengan event MHC Paintball


dan

 Broga Trip

begitulah kesudahan episod perjalanan kehidupan aku dan kawan2 ,event last ni banyak membuka mata aku ,dan menyedarkan aku untuk kembali dekat pada Yang Esa . aku sudah Mula Tabah dan boleh menerima Hakikat .
dengan result final exam yg memberansangkan :) alhamdulillah .

semoga tahun 2011 akan membawa perubahan kepada diri aku dan menjadikan aku seorang anak yang soleh dan insan yg lebih bermanfaat kepada kawan2 dan masyarakat amin :)

ikhlas dari Kepalaayam.Blogspot.Com :)

tahniah buat Pasukan Bola Sepak Malaysia ,aku nak gerak downtown lepas ni nak hangkut sekeping due jesey ahakz ! :D

selamat datang 2011 dan Sem 2 ! :)

Permata telah ku jumpa , H I  :) 

Thursday, December 30, 2010

entry bosan .series . .



menyampah pulak tgk da lameee tak berupdate2 mende ni .
banyak bende nak cite haih letih la nak cite .
esok kunfem lebar citenye .kalau la kalau :)

esok CUTI ,itu penting .perh aqiqah kambing kowt esok kat masjid ,ni tadi baru doa selamat haha tape aku sanggup join ! ade nasi ayaamm ~
GEMPAK ! 

tahniah sebab buat malam semalam macam melasia mng world cup .
balek mapley siap bole jem jalan .siap hon2 lagi .
padahal sedepe je uma ngan mapley .
dengan siap bawak anak beranak turun gyahaha :DD

oke overall team yang gempak ,slain brader safee sali uh ,bagi aku brader ni 
Muslim :)

kerana aku pun selaku manusia yg penah menyepak bola yg berbentuk bulat ,dan bermain di posisi yg same dgn dia ,aku tau yg mamat ni gempak ! baru 20 tahun 21 mcmtu :)
respek kau arhh .
tunggu esok aku angkat jesey kau HAHA .

aku da cakap entri ni bosan . . .siyes . .


Tuesday, December 21, 2010

Menuju Puncak



anda bangun pagi ,terus sarapan nasi lemak sebungkus ,dan anda tau tau anda akan panjat bukit ?
apekah perasaan perut anda ?
kaki anda ?
otot anda ?
anda sahaja yang mampu menjawabnye .

ber ' marshall ' kan orang semenyih sendiri ,maka dengan izin Allah ,maka menjadi sudah aktiviti kami .
sebahagian daripada gambar  kami tontonkan :)


gunung tok wan celah mane ?


 asal nampak bunggul sket ,bergamba kite :)

yang banyak stop bukan orang lain ,aku jugak ;p


 oke atas tu puncak 1st .bole nampak semenyih .kuis tak .kowtt . .

akhirnyee ,sampai . .

duduk duduk ,tangkap ape yang patot tangkap ,teka peta semenyih dari atas HAHA :)
dalam 12.30 turun ,lapooo ! 


 nak manje manje ;p

make selesai .dah tu je .tapi seronok .terisi mase lapang .makan tgh ari dekat port nasi ayam paling sedap kat semenyih ,pastu duduk uma syahmi solat ,dalam pukol 2 gerak makan rojak ngan cendol kat uniten dengan din .pastu borak punye borak . baalik laa umah ,solat magrib ,edit gmbo masok gmbo dalam fb ,edit blog maka siapla post kali ini :DD


JANGAN LUPA !

Ahad 26 disember 2010 ,selepas solat magrib ,bukak tv tengok Malaysia vs Indonesia
mane yg astro ,bukak lah ,mane yg rtm ,layanla,mane yg gerak stadium ,hang bako mercun jagaa :) mana yang pegi mapley join pak imam pak bilal tu ,kasi pecah warung ! :DD
support our nation people ! 


Tanah Tumpah Darahku


Friday, December 17, 2010

Alang-alang hujan ,biar basah satu badan -____-



                                                                                
                                                                        Kusangkakan panas berpanjangan
Rupanya gerimis, rupanya gerimis mengundang
            Dalam tak sedarku kebasahan . . 


memang !
punyela cerah sinar sang suria pukol 11 tadi en ,tibe2 pulak entah dari celah mane hujan turun haaaihh .
aku ingat lagi dialog dalam Adnan Sempit uh ' wa tak main la mat moto ni derr ,wa main mat keta la ,ade bumbong ,kalo ujan wa tak basah ' a ah memang ye ponn . .

pagi tadi dalam pkol 10 ,pegi alamanda ,tujuannye nak tengok alamanda ,ehh ,tengok wayang :) hale nak pegi oke bond tade angin sepoi2 manje , jalan macam tanak jem ,hepila tadi .
nak nenok cite tron tu ,sbb aku suke tgk pmpn tu ,pmpn tu dulu brlakon dalam cite House ,aku bile tgk pmpn tu terkenang lak kat seseorang ,so da terniat tu pegila kang ngidam tak dapat mulela terhantok tersampok kat mane2 -___-

tengok ngan sape ? sorang sudahh -___-  beli tiket pukul 2.30 ,senang kang time abeh solat ,makan2 trus tgk ,bile sorang2 ni senang ,ta paya nak tunggu ade org beyak la awek tak sampai2la ,lecehh .
da abeh tgk tu ,nak balek la nie .kua je perhh puting beliung je xde ,ribot kilat petir sume cukup pakej time uh .giler nak balek .bukan umah yg aku smpai kang terus direct jumpe mungkar nakir nauzubulillah minx2 lambat lagilaaa 6 tahun lagi la ea :DD

nak rayau ,ade apela kat alam ni ,duet kalo banyak tape ,ni sekupang due .rayau la kejap ,rayau punye rayau , TER lalu dpan Big Apple .aku ni jenis senang nak ingat kenangan lame ,sebab aku reti hargai bende mahal ,aku bukan org berade ,tgk dompet ,ha bolela ,beli 6 .

makan jap kat roti boy ,situ ade tmpat dudok .situ ade kenangan 'dating' .aku suke cari tmpt2 kenangan dulu sbb dari situla yg menjadikan siapa aku skrg :) elok pangai ,beli kat kedai org lain makan kat kedai org lain XP

ah suda ujan x benti agi ni ,nak xnk kene grak ,mak soh balek sblm asar ,tlg jage budak2 ka uma tu sbb nak solat asar .
perhhhh !
jangan perlekehkan kemampuan ct100 black itu .
punye gampang laju smpai visor tecabot ! :(
tuhan jela tahu betape saketnye muke + pipi + mate kene ujan .seb bek aku bwk spek ray bean aku ,ha pakai la .bwk slow2 .
mmg lenjun ,sangat :(

oke lebih kurang mcmtula gaye helmet xde visor .ni okela siang ! :D

ouh gambar ni da lame da ,jgn pelik la asal pencintamoi ade kat blakang tu ;p
yang paling penting ,ade visor ,takde visor ,kite laki kene stay maintain .org kate macho bertempat .time ni la die kite nak tunjok macho kite ,ade stail en . (  manela orang jalan 6 kaki xlekat c(;  ) 

okehokeh sooo sampai rumah mandi .
aku msg bos nak gaji ,boleh pulak xdtg huh .

banyak tak banyak .

okeh enjoy video budak korea main lagu Twilight ;)
aku tengah bosan2 kat fb terjumpe bnde ni
layan gak tgk cool jek petik bnde tu :DD

video
Sungha Jung - Twilight :)


p\s : moral untuk post kali ini ,tengoklah wayang sorang2 
sebab peratus dapat duduk sebelah pmpn amat tinggi :)

Thursday, December 16, 2010

Daun bawang dengan daun sup bukan same ke ?



okehokeh .
bunyi macam budak tak belaja tadika habes .
mmg un aku tadika tak habeh ,belom sempat aku nak graduate time tadika dulu tangan kiri aku patah ,tahan bola yg abg aku shoot -____-

sblm tgn patah tu tulis tgn kanan ,lepas patah ,terus kidal smpai la beso hensem gedabak ni psstt oke enough hensem tipu tapi manis ade :DD
dah bukan itu aku nak cerite ,mane ade kene ngene patah tangan dgn daun sup ?!
huh -____-
semalam punye stori ni ,semalam last keje ,arini kat umah r nie ,dok goyang kaki ,tapi siyes r ,bak kate pepatah ,time sekolah nak cuti ,time cuti nak sekolah .mcmtu r aku rase skrg ni .bosan plak cuti . . . tapi kalo duet berkepok perhh indah sungguh cuti aku a ah ye indah result bagos sangat larh kann :DD

dalam tengah hari semalam ,roti burger dgn burger abes plak .supplier lak lmbt delivery ,kite da order lame bapak kentut lambat ,exos meletup pe ! huh pas uh aku kene r gi beli .
igt nak sgt aku gi beli ?eh sti ahh ! ngelat seket jemu aku pandang ayam jekk .bagila bos duet 5 ke 6 kupang ,soh aku beli kat kedai ramly blakang BSN and Al ikhsan kat bangi uh .dekat ngan nasi ulam tu la .

aku setat je moto ,da gerak da ni ,aku tekan je minyak , ABAH KAU meletop tangtang tu jugak tayo belakang aku , toperanjat ah moi dkat aku uh ,kuat kowt -__- ape ketan ah moi uh ? haha die nak gi bayo nak isi minyak r .cait ni kene minx pampasan dari bos ni ,bole pulak die bgi HAHAHA baek btol .pas uh cane nak gi beli barang ni en ,pas uh die soh aku pnjam moto sape2 dulu ,nnti die tong2 minyak .
aku un pegila kat blakang esso uh ,tgk mmbr kpd mmbr aku tgh isi paru2 dorg yg ksg uh ,lepak2 jap .lame gak lepak ,jap gi cite r nak pkai moto ,mmbr pd mmbr aku lak kate pkai r moto aku .yg wane mrh kat dpan uh .aku kalo org bgi pnjam jgn bnyk bunyik en bedal la .
sekali ko tau moto ape . . 


perh tak mau der aku nak gi kedai !hahaha ko tgk nak cite psl bnde ni je da lame ,oke skipskip :]
kesimpulannye ,awek pandang naik moto ni derr ,seb bek tak mati dpan trafik lite ,meraong jugak arhh haha clucth pendek giler tapi sumpahhh sedapppp , gentel ! :DD

oke baru nak msok cite pasal daun bawang dgn daun sup ,tgh2 aku da nak bayo tok beli roti burger dgn burger tadi ,bos tepon ,alang2 uh pegi beli daun tu ,da nak abeh da dlm peti ais tu .dlm ati aku die ni tatau2 je la aku nak merayau lagi HAHA .apa laie ,saje cari port jaoh2 beli daun sup uh yela peluang dtg skali ,sape kering kasi pinjam rxz en ~
smpai kat kedai runcit ni ,aku tanye bang ,daun bawang ngan daun sup ade x ? die kate ade .aku minx sekilo .die ckp mak aih ko nak wat po sekilo ? aku ckp ah nak buat nasi ayam ,taruk dalam sup .die soh aku pi cari n timbang sndri ,aku pulak BIJAK sangat,tak reti beze sup dgn bwg ,aku igtkan dlm satu sayur tu ade sup dgn bawangnye skali .aku teramik daun sup je .sbb sayur tu yg aku slalu tgk .

pas uh gi timbang ckp sekilo bayo .brader tu da tanye da ni je ? btol ni ? aku un da pelik larh yelah ni jela .so bayo .
ouhh . . lupe pulak . . rxz ade bakul ke ? xde en . .elok la .
mmg nyusahkan aku btol la kene ikat kat moto uh huh -___-
moto dah rempit ,tapi bwk roti burger dgn daun sup ,mane gua nak letak muke derr :( haha

smpai esso aku bgi duet balance kat bos ,pas uh die ckp ,ade daun sup ngan bwg ?aku ckp ade ni ha .
YANG KAU PEGI BELI DAON SUP SMPAI SEKILO JADAH PE ?!
aku jawab
ni bukan daun sup dgn bawang ke ? . . .
.
.
.
.

jangan tanye ape jadi lepastu . . .

Tuesday, December 14, 2010

MHC Paintball at Tasik Idaman



Salam :)
ha terang2 da tajok post kali ni nak cite pasal ape ,so xya la buat kudrat nak cite panjang2,kite crite pakai gmbo je nak ? ^______^

heh tadela ,alhamdulillah ,selama seminggu persiapan,dgn segale bala masalah yg timbol ,aku rase masalah yang paling hangin sekali ialah aku ahh :D makhlok yg paling liat sekali nak angkat tepon bile org kol smpai bebulu mamat tu ' tepon sultan selangor pun ade orang jawab! ' HAHA soryy der ,alasan aku mmg bnyk ;p

( ko ade pulak no tepon orang tua tu ?-_____- )
pagi2 lagi aku da gerak UIA Nilai amek naufal,pagi2 ni jugak ramai da kol ,emi tepon aku ,biasela ayat feveret ' woi bukan men payoh den nak kol ko ni lah ! ' GYAHAHA 
takde port lain yg menjadi destinasi tmpt kumpol budak2 MHC melainkan esso tu jela .tak caye ? bace la post2 aku sblm ni ,mane2 nak gerak , lekat esso dulu ,ape yg ade kat esso tu ?

haaaa ,kali ni ape yg ade kat esso mmg memeranjatkan aku !
aku da bace blog emi sblm nak pegi die kate ade kejutan sket ,mmg terkejot aku ade SURAYA HANI HAMDAN :)

mule2 jual mahal cket xnk borak pas uh tgk sian lak sorg2 dudok dlm tu ,borak2 la kejap .
kejap ke ? kejap sangat larhh sangaaattt ;p

dalam pkol 2 da gerak,2.20 da sampai sane ,aku hadi pidod grak naek moto dulu selebihnya kereta .apabila sume da smpai ,along puun da abeh setting barang sume ,sesi briefing bermula .sape along ?along adalah manusia yg kami panggil iaitu seorang tauke empunye tmpt dan seorang marshall game .soalan yang paling tak boleh belah 'kalau tertembak marshall ape jadi long? " along pun berkate ' 1 2 kene tu kire sedekah la tu ,masok 3 marshall join game skali ' HAHAHA sporting larh along ! :)

sesi briefing bermula ,aku sebok tgkap gmbo xp

 along aka marshall memberikan sesi briefing dgn penoh sempoi .

 care2 pegang marker(senapang) dgn btol .sape2 yg xdgr time ni mmg kalut r time game .cam aku ;p

 biaseela adat permainan ,ngelat itu pasti :D sape soh bwk pmpn xp GATAL !

sebelom bermulanya permainan ,kami diberi mase untuk testing marker tu .sorg2 shoot .time ni la nak buat marker2 yg len tu mcm ABAH KAU yang punye :D

bonzer dgn budak kecot perot xD
sebelom stat permainan ,sempat jugak snap beberapa gmbar :)
total yg dtg pada event kali ini ialah 15 orang ,beerti kami berjaye membuat 3 Team .alhamdulillah aiman ray last minit nak main ,ckp2 dah nak tempor .

 sebelom bermulenye game :D

maka saat yg ditunggu2 oleh kepale2 pengau yg dah lamee menunggu kepale2 yg ingin dishoot ,maka bermulelah tempur paling amatur pada ketika itu !  aku pun da lupe team mane yg setat dulu ,dan berape banyak kali game yg kitrg main ,sebab peluru dibekalkan sbnyk 400 pallet .ko ingt cket ? dkat mangrib baru nak abeh game ni :D


kahkah ini yg paling aku nak tergelak tgk nie :D

 bile da kene tmbak ,agkat marker ke ats menandakan kite da mati ,mcm yg emi buat tu ,da mati tu :)

 setiap game ,akan diawasi oleh marshall tok tentukan sape yg mati ,tapi ktrg jujur beb ,siap marshall boleh isap okok kat lua agi ,tukang memekak sbb nak stat game je :P

selesai satu game ,rehat 5 minit ,yg bestnye minuman disediakan .lepas tu setat balik .
team aku mule2 straight 3 kali kalah berturut ,aku plak manjang org petame mati HAHA.
dalam game kali ni ,nak buat ia lgi syok ,kami kasi semua ahli team mati baru dikira GAME OVER :D 

 sebelom nak tempor dgn Team Berani Tak Mati-Mati .

 perhh ,menang xksah larhh kan ;p




 sebelom setat ,marshall bagi tips sket .pasukan angkat die ni ,kesian die tgk manjang kalah je HAHA .tapi ckp bek sket~lambat panas ,lepasni manjang mng je kowt :D

dah tu ? tak reti2 nak setat game ?

  
GAME ON !




 ni antare mahklok2 yg main menggilee :D

 semua orang amat mengharapkan ade yg kene headshot ,dan sape yg kene headshot tu ,nak kate noob ,xdela cume ade brand r brani ke depan ,dan spe yg tmbak kasi kene headshot tu ,mmg siaww aaa ! :D

 nie naufal yg headshot aku ,nasib giler :D

HAHA mane ade org lain kene headshot ,ktrg 2 je ;p 

ouh ya ,jgn lupe ye event kali ini telah mencatatkan satu sejarah di mana seorang pmpn telah join aktiviti MHC ini .kering giler ,ni antare action beliau HAHA


 masih lagi mengekalkan santun dan budi pekerti didalam permainan extrem ini :) jgn buat hal dgn die ni ,aku ngan bad mati kat die aww ;p siap aku yg mati ni pun kene agi tmbak dgn die HAHA kejam XP

jadi setelah adela lebih kurang dalam 7 ke 8 game ,along btau pallet ni bnyk agi ,so last game ,kite buat game NO MERCY !
game yg paling sakit sekali ,tiada rules ,takde mati2 ,ko shoot jela kawan ko tu smpai pallet habes !perhh aku igt team aku dptla masok game NO MERCY ni ,aleh2 blom agi ,kene kalahkan Team Berani Tak Mati2 uh dulu .aiseh kalah plak ngan dorang .dorg King Stay lawan r ngan Team Budak Semenyih .2 Team ni masok NO MERCY .

 ko tengok tuh ,lagi satu ,mende naufal buat tu ? xp

untuk game no mercy ,gmbr xde sbb aku wat video .video xsmpt upload sbb saiz beso sgt ,ape2hal nnti akan diupload kat fb CAPEK GIMAN okeh :)
tok crite pasal game no mercy ni ,silasilalarhh lawat blog shahmi oke :)
aku promote blog ko nie mie !
kenape aku soh ko lawat blog die ?
sbb die yg paling TEROK skali kene dlm game no mercy ni ,aku tukang rakam jekk ;p

ouh ,nak tau ahli2 3 Team ni ?

Team : Berani Tak Mati-Mati ( aku main reke je name team ni xp )
Leader : Amad Judin
Score : Champs ! :D paling bnyk mng aritu dan peserta NO MERCY :)
Team Member : Ja a , Pidod , Aiman Ray(form6 maahad) , naufal , amad judin .

Team : Budak Semenyih @ Team Sue ( ahakz ;p )
Leader : emi
Score : aku tatau bape tapi peserta NO MERCY .dorg msok pon sbb team aku kalah bole la ! :D
Team Member : Sue , Kechik , Emi ,Faiz , Syar fiq Mustapha . 
 


 Team : Budak Kaki Ayam ( sebab sume kering kaki ayam :D )
Leader : Capek Deris
Score : 4 wins 3 loses (da team aku , igt ah ;p )
Team Member : Hadi , Capek G ,aku , Bad ,Amin Adnan .

selepas tamat NO MERCY ,tamatlah game paintball anjuran MHC ini .along telah leading tepukan kepada sue kerana berani join main paintball disamping budak2 lelaki ni :)
sebelom balek tu sempat la kitrg kire bape bijik bintik kat badan masing2 :)
aku tunjuk yg paling terok r kene .

  saketnye tu jgn tanye :) member syah mi .kene time NO MERCY :)

sume yg main paintball aritu WAJIB kene macamni :) lek ahh pmpn pun ade brand main apeadehal ;p
part paling shahdu bile part abes arhh .
sume pelok2 en ,siyes enjoy giler ahh .sedey pun ade .

Di kesempatan ini ,aku ingin mengucapkan ribuan terima kasih pada yg menjayakan event kali ini :) pada shahmi ,takde ko aku rase takde event ni sbb ko la yg paling smgt dan yg paling SABAR orgnye bile aku x agkt kol ko :DD thanx pada member2 shahmi yg dtg ,budak2 MHC ,dan sue gak sbb ko slamber je ikot ;p 

last ,sebelom balik ,kitrg bergambar dgn along dan marshall2 lain semua :)

  


p/s : tak senang tido malam ;p 
thanx guys penutup kalendar 2010
dgn penuh kenangan :) 
nak tgk gmbr selebihnya
ade kat photo FB aku.