Tuesday, August 31, 2010

kemudian harinye


semalamnye baru kuar ,harini kite kuar lagi yeah !
ni mmg da plan nak kua gi alam .
mcm takde port lain je haha .
mcm besela bertige aje .
tmbah sorang ehsan haha .

smpai alam igtkan nak berbuke kat situ tapi balek bangi semule .
kasot yg nak dicari tak ade yg bertakhta dihati ,walaupun hargenye sgt murah bgi mereke yg kaye .
jmpe ehsan kat situ je padahal lame die tggu ktrg nk dtg.sian ehsan ~igtkn ko nak grak bangi gak ouhh .
grakla bangi balek .eh ponat jugak .cari2 kasot ,dapat ,solat kat msjid hasanah jap tunggu nak berbuke .niat nak bukak kat pkns je tmpt budak2 ni mkn pas abeh spm uh .
survey2 tgk sume da reserve .
grak kfc .agak penoh tpi dudok jela .lame sgt tggu blah la pi ameer .
berbukela kat ameer.
jmpe plak abang aku berbuke dgn awek die .
ha balek kene dgn aku r ;)
tgh tggu nk bukak uh aku plan nak solat kat putra ,msjid besi .dak2 ni kering so grak ah .
solat mgrib dlu pas uh grak .
perh la wehh aku syorkn korng solat la kat situ ea .lunak suaranya .
xpnjg pun die bace tpi tarannum die mengasyikkan .
sedikit panas -____-
yelah sbb angin natural la katekan .
da abeh solat pusing2 la aleh2 jmpe air pancot beb .
perhh haha lawaaaaa ;)
padanla ramai ade dikalangan jemaah bwk dslr ;)
aduyhhh ngidamngidam ;(
mkn2 la kitrg moreh kat air pancot tu ,main2 air ,rendam kaki .selamber ;)

 pintu masok hadapan ;) ramai org snapsnap ;p


 kalo awal2 aku tau ade rumput ,da lame bola melambong kat sini haha ;) air pancot ! ;p 


nak menyelam pun takde sape mara ~ ;)

oke pastu balek laa .
tak sempat salam kau time balek tu bo baru nak tunjuk jln shortcut ko da lalu dulu jln tu hadoyh haha ;)  


terjah tehormat



kenape dinamekan terjah tehormat ?
kerana tlh dikhabarkn akan kehadiran kami sblm kami trjah .
^__^

yang menjadi mangse adalah hafiza yunus ;)
aku senanye tak trlibt lgsg dlm aktiviti ni ,tapi sbb bosan ,aku ikot jela .
naek baberd ,die bwk avanza ,brape kali ktrg pusing kajang uh sbb ade hal sket .
then amek bo .
pas uh pegi angkat sepupu baberd kat ktm kajang ,ehem perempuan ;)
tapi tue 2 tahun .anto die balek surada dlu ,aishh seganla bwk die skali buat keje gatal ni .
haha
grakla sri jelok jalan 13 .
perhh aku igt !
haha

 
kerana asyik menuntun ah moi nyapu smpah ,nyaris2 beb . . haha

da smpai umah pija borak2 la ,aku tak bnyk ckp sgt pun ,yg ade kaitan jela yg bnyk bunyi ngee ;)

beserta dgn buah tgn yg tak lgsg plan nak bgi buah tgn ,lpstu kami pun balekla.
adoi sesat kowt ~
eh tapi rezeki aku dgn bo dpt tgk adek ah moi ngan umah die haha sian ko berd ;)
mamat ni trjah anak dare org aje bolan pose ni .
^___^

da drop aku kat moto balek tu ,kunci moto plak tggl dlm kete,haiyohh ;(


Wednesday, August 25, 2010

150 juta !




video


Untuk kali keseratus lima puluh juta
Mereka tanyakan engkau soalan yang sama
“Eh kenapa kau masih lagi mahukan dia?”
“Apa kau buta, apa kau pura-pura suka”

Di seratus lima puluh juta kali itu
Di depan semua engkau tarik tangan aku
Yang sedang buat muka kosong tak ambil tahu
Sambil ketawa engkau bilang satu per satu

“Dia mungkin bengis seperti singa”
“Tapi dia nangis tonton cerita Korea”
“Dia mungkin keras bila bersuara”
“Tapi dia jelas, jujur apa adanya”
“Aku lagi kenal dia”

Dah lebih seratus lima puluh juta kali
Aku pesan padamu apa yang bakal jadi
Engkau dan aku ada mungkin tidak serasi
Engkau sangat manis, aku ini pula dawai besi

Di setiap seratus lima puluh jutanya
Aku pun dalam hati semacam tak percaya
Apa kau lihat pada aku jujurkan saja
Terus kau cubit dagu aku, sambil berkata

“sayang mungkin baran tak kira masa
tapi sayang tahan kalau yang salah saya
sayang mungkin saja keras kepala
tapi sayang manja bila kita berdua–
saya kenal sayang saya”

Buat apa dicerita
Bahagia kita rasa
Biar tak dipercaya
Peduli orang kata
Baju ronyok tak apa
Asal pakai selesa
Berkilau tak bermakna
Kalau hati tak ada

Aku lebih bengis dari sang naga
Tapi bisa nangis semata demi cinta
Suaraku keras tak berbahasa
Kerna aku rimas gedik mengada-ngada
Aku mudah baran tidak semena

Mana boleh tahan angin cemburu buta
Dan aku sengaja tunjuk keras kepala
Aku punya manja, kau saja boleh rasa

Rahsia kita berdua..

;]

Tuesday, August 24, 2010

test test dan test lagi -_____- '



huuu dalam bulan puase ni bnyk dugaan ;(
setan kene ikat pun ade lagi dugaan .
teringat aku ceramah ustaz zahazan bgi dlm tanyalah ustaz kat tv9 pkol 7 smpai 8 uh ,setan ni dlm bulan puase mmgla kene ikat ,tapi knp bile setan kene ikat ,kita yg manusia ni lebeh kurang mcm ghupe itu jugak ? ha setan pakai SMS je soh kite buat jahat .haha adoi ~

sabtu lpas test bisnes math ngan management .
hurm . .

disebabkan aritu ade mlsh ,abeh trganggu .
aku TARGET mmg ckp2 mkn pn test kali ni .
nak buat mcmmane .
so pasni test jgn buat main2 .
aku taknak repeat2 derr . .
sabtu ni test akaun pulak .
apekah itu ledger dan trial balance ?
yeahh !
aku nak score !
tak kire -_____- '

abeh test senang ,pikir mercun ngan moto pulak !
sape cuti hari merdeka ni ?jom ikot aku pegi bukit jalil .

aku pikir diri aku ,mase dpan aku ,kwn2 aku .
full-stop 

.

Monday, August 23, 2010

insyaallah



tercipta engkau dari rusuk lelaki
bukan dari kaki untuk dialasi
bukan dari kepala untuk dijunjung
tapi dekat dibahu untuk dilindung

dekat jua dihati untuk dikasihi
engkaulah wanita hiasan duniawi


mana mngkin lahirnya bayangan yang lurus elok
jika datangnya dari kayu yang benkok 
begitulah peribadi yang dibentuk
engkaulah wanita istimewa


Rasulullah Saw. Bersabda :

”Seluruh dunia ini adalah perhiasan dan perhiasan terbaik di dunia ini adalah wanita yang solehah.” (HR. an-Nasa’I dan Ahmad)


musibah . .








AL-FATIHAH



T_________T
setiap insan pasti merasa saat perpisahan terakhir . .

berpisah jua segalanya yang tinggal hanyalah kenangan 
dikirim doa 

dan 
airmata

yang pergi tak akan kembali lagi . .

Sunday, August 22, 2010

terjatuh tersungkur




Been sitting thinking about you and I and wondering why were not getting along
so frustrated 'cause what we had was a happy HOME .
I don't know what the situation is but I can tell in the way we kiss
we don't talk no more it feels better when I'm alone


Sometimes I feel like there's no getting through to you

like you don't APPRECIATE all that I do.
you gotta show me that you want me to stay
don't turn & walk away


baby I'm slowly falling out of love with you

I don't know what to do,
how did we end up here this way ?
what are we gonna do?
I'm slowly falling out . . baby
we're tripping on silly things
boy I need you to meet me halfway,
if you want me to be with you . .


I remember when, I'd be with my friends

you checked on me and made time to call
but how things have changed ?
now I don't hear from you at all.



don't let your PRIDE get in the way,

for something we worked so hard
don't THROW it away
I've been tryna make you see
everything you need is right here with me


 slowly falling

How did we end up here this way ?


IT ENDS NOW . . 
 

Saturday, August 21, 2010

testing 1 2 3


aduyh kabot aku pagi tadi haihh ;(
lps sahur tak tido japgi dlm kol 8 lelap la mate kjap ,aleh terus kol 8.45 .
ah sudah test pkol 9 sotat .
huiyohh pelesit ha mandi cikai2 jek terus bedesum aku pegi kelas .

abeh sume jenis caler lampu aku langgar haha ;)
10 minit jek dasat aku .
smpai2 jek da setat .
masok je bilik ya tuhan dudok dlm iglu .
tak ckp aircond 4 biji pasang dipasangnye kipas 6 biji berkuase smpai 5 .
ni trick nak kasi budak2 terkucit ni bio tak ckp mase jwb test math .
perhh boleh thn test die .

pas uh ptg plak test management.
adoyh mcm sejarah .
kalo bace lepas la tak bace ko tepek ke air liur ko pastu anto .
cakap macam aku buat plak en HAHA .

arini ade masalah sket la .
hadoi .
cukup2la pek .
inila penamatnye .

Thursday, August 19, 2010

iftar jamaie section 4


bertempat di alamanda PIZZA HUT bersamaan dengan 18 haribulan 8 tahun 2010 masihi ;)
bende plan da lame ,tapi kite hanya merancang,ALLAH yang tentukan .
mule nak buat kat mid valley ,mamam kenny rogers .
perh aku da awal2 tanak pegi .
jaohh -____- '

then last minit decide alam .
ade jugak taknak pegi tapi tak baik salahkn dorg sbb transpot pon tak ckp .
tape insyaallah lenkali sume  bole pgi .
reserve hari slase aku pegi dgn harris,adam n amad .
esoknye brbuke .
dtg pkol 6 lebih dgn zha raider aku.itupun da renyai .
dgn moto taya x pam dgn minyak takat bile2 mase je abeh tapi kami KERING ;)
sampai2 pusing2 dlu ,aku dudok je kat rotiboy ,ade kenangan kat situ sbb tu dok je kat situ < <3 >

then sume da kmpol same2 kite tggu mamam .msg2 tatau bilela azan smpai aku bace doa due kali haha c(;

time ni ade yg pegi solat dulu .


tgh tunggu budak2 abeh makan .

:)

section 4 ngan sorang due mmbr dri budak2nya ;)

sorry guys tak follow korang pegi sesi photoshoot kat dpan msjd besi,kalo tak silap aku la haha .smptla aku join aktiviti korg tnpe tinggal terawikh :)

thanx everyone ;)
tahun dpan buat lagi maybe orang dah tak same :(
  
bnyk lagi gmbo kat page aina ,sorry ye sket ;)


ade satu peristiwa yg buat aku terpikir sejenak .
time nak solat magrib ,aku ngan zha .masok2 je orang tgh solat jemaah.time tu da ramai menunggu da nak wat saf baru jadi aku amek air semayang dulu .da abeh yg tgh solat jadi nak buat jemaah baru .
time ni la baru aku tau dunia sekarang macammane .punye ramai ORANG TUA dlm surau tu sorang pun taknak maju kehadapan jadi imam smpai ade due orang arab ni sorang uh da bagi qamat da .tapi imam takde lagi.ya allah masing2 dok pandang satu same lain .ikotkan hati aku je imam sbb aku nak cpat ,tapi selagi ade orang tua yang lebih ilmunye ,tak elok budak mcm aku imam .itu salah satu syarat wajib imam kan .dah qamat tu lame sgt pak arb tu yg imam .amek sedas .TAK MALU KE tgk bgse lain yg imam tapi bgse sndri dok mghrpkn org len yg jadi imam .aku malu giler time tu .tak tahula yg tua2 tu reti malu ke tak .bkn nak kutuk bgse sndri tapi pikirla kita orang islam ,negare kite ,tnjokla yg kite ni brsifat pemimpin ,mcmla dlm surau tu takde lgsg orang tua yg tak boleh jadi imam .JANGGUT MASING2 PANJANG -_____- *kalo aku yg imam tu mau tak malu orang2 tua uh .


same2 kite renung2kan dan buat pengajaran .terumata pada orang lelaki macam aku .ade hikmahnya Allah nak tunjuk kat aku .dan aku rase aku patot kongsi dgn korang semua . .



Monday, August 16, 2010

rayeee !


haihh baru puase ke 6 kowtt !
bwk2la brsabo -___- '
mane taknye beb skrg ni pun kalo korangla ,aku rase bkn aku je pegila solat terawikh kat mane2 aku rase da dgr da mercun haha .
aduyh yg lucunye imam tu terkejut dgr bunyi mercun haha bantai gelak kowt jemaah dlm surau tu .ini benar !berlaku di taman aku ! da la imam nye tu agak SEASON ,buatnye orang tua tu darah tinggi tak ke naye :)
aku respect la budak2 yg maen mecun btol2 kat blakang dinding imam tu .tak syg nywa dak2 ni .

terus lepas tu ade pakgad jage.haha pakgad tu org2 tua kt situ la .gilir2 .hdoi laa :)
kalo korang pasan gak ,lagu raye pun da main sekarang .pilu betol .menangihh budak bilik aku dengar .die crite la haha .dok shah alam je bajet jaohh ;p



rindu nk balek kampong .kalo time kecik2 dlu ,on the way nak balek kampong kite mesti tgk pemandangan kat luar smpai da bole hafal kat mane .kdg2 tgk langit ;)

rindu nk balek kampong . .


tapi sayang . .

T_______T

*gambar sekadar hiasan ;]

balek je kampong mcm penguin masok hutan .
haha haii sedare mare dah mcm2 rupe bentok da name sume ezotik betol :)
anak buah tak terkira malehh nak kiraa :)
ayam lembu kambing angsa makin bnyk !
hoi itu feveret tu haha mangse keadaan ngeh3 :)

rindu raye tahun ni bersame tersayang :)
4 years now alhamdulillah ;]



Saturday, August 14, 2010

canon





nak satu boleh ?




. . .


Wednesday, August 11, 2010

recharge our IMAN


salam ramadhan ;)
tup tap tup tap dah puase .pastu dahh raye ye .dah sambong balek belaja ,dah fly kawan2 kite ,mesir dan sebagainya .dah final exam .dah abeh sem 1 dah masok 2011 .Allahuakbar cepatnye mase berlalu ;]
begitu juga dengan umur kita cepat juga merentasi mase .meningkatnya umur kita ,adakah selari dengan iman di hati kita ?diri sendiri yang lebih mengetahui ;)

 *meminjam/mencilok gambo KAKAK tua 10 hari c(; tape kan kan <3

ramadhan menjelma lagi ,ribuan kesyukuran dipinta dari yang Maha Esa kerana berpeluang bagi hambanya ini bertemu kembali dengan bulan yang penuh barakah ini ;)
alhamdulillah sihat tubuh badan ini yg mendorong memastikan segale persiapan dlm bulan ramadhan brjln lancar (ayat stailooo :] )

hehe mukadimah sket ;p selamat menyambut bulan ramadhan bagi sahabat2 KAWAN SAMPAI MATI semua !serta semua yg mengenali diri ini .alhamdulillah arini ckp indah kerana hehe biarlah aku sahaje yg mengetahui .
hui bulan puase ni bwk rahmat btol .dtg je bulan pose dtglah juge segale bentok jenis assignment yg dasat2 .xckp dgn itu lagi kamu memikul tanggungjwb sbgai sorg ketua ,xsiap ,jwbla kau ,siap ,tahniah tok kau haha ;)

asignment MGT 162 .haaaihh -___- '
kene create satu company then elaborate and present it ;)
kne siap bln 9 .present bln 10 .
yeahh ;)


moral : takde laptop takleh hidop ! ;(



sebonanyo laptop burok tu tak dapek nak connect tenet ,agak setengah jam jugak den ketuk2 bnde tu .aleh2 pkai je netbook kocik ,ha jalan jugak keje .besela bang camera snap kene ade gaye c(;
 

tuntasnye (cekgu aisyah punye ayat ,aww ;] ) siap jugak mlm tu yee .siap cari la .mati2 aku pikir keje copy paste .igtkan asignment mcm tu .a ah :) haha adoi bnyk lagi kejee .apeadehal yg pasti takde pkai tenet da sebab kang melalot buat bnde lain ;)

last , datangya raya selepas ramadhan ,perginya yang disayangi selepas raye ;(

Tuesday, August 3, 2010

kemengidaman c(;


dulu mase kecik2 kan ,mak kite selalu pesan ,kalau kite nak ape yang kite inginkan ,belajo pandai2 dpt duet bnyk2 ha belila ape je kite nak tak payah nak igt kat mak un takpe time tu mak tak nak un duet korang

ade mak kite pesan mcmtu ?
each person different style of advice .
itu ape yg mak aku ckpla .
besela kite orang tak bape nak senang tak jugak susah tapi nak cite la jugak dulu kecik2 ,malam2 mcmni makan telur pecah dalam kuali dengan kicap haa sudahh alhamdulillah sangat kan ;) rase dunia da mcm kite punya time tu .
orang tua2 pun ckp kalo da dari kecik belajo idop susah da beso nanti jadi orang .

ni nak cerite bukan sebab nak nak kate aku susah dan bukan nak kate aku bangge ,tidak sebab ini blog aku crite pasal aku buat ape nak tapis2 ;) masing2 da beso pnjg pnat abah ibu bela so kalo nak bace tu bace jela kan tak kisah punn -___-
punyala teringin sangat2 aku terhadap bende ni ,sebab ade sorang ,boleh kate orang yang paling aku sayang jugak la ,tatau la die sodar ke tak ,promote kat aku makanan orang kaya dan berada ni .almaklumla ibarat orang kampong msok KL ,batak la pulak ;)

nak la merasee yelahh sempena hari lahir kau yang setahun sekali sambut ni .
kite kalo nak sesuatu bende kite sendiri yg nak kene usaha tak usah la nak tergedik2 kat sesape hyeee awak arini bezday kite kite nak big apple bole ?yelah i wish nak yg tu je pun dah cukup .

nak masok syurga pun nak kene buat pahale .ade kite ckp kite mak masok syurga terus senang2 masok ?tak payah idop kat bumi .
sebab tuan punye badan da mengidam ,make pergila die beli kat alamanda .sorang2 je pegi .tak de sape teman .(makhlok kesepian ;[  ) name makanan tu big apple .duet time tu plak ade rm30++ je .bukn nak kate tak cukup mara tuhan karang tk cukup lagi ke rezeki tuhan bagi haaisshhh -_____-  .sbb ngidam bende mahal punye psl ,hari2 yg mndtg trpkse la ikat perut sket hehe .yelah kne sedar diri jugak kite ni sape je sedar diri kite ni susah kn .

kadang2 trpk jugak ,suami2 yg brlatar blkgkn orang sush dlu ,dan bristerikn org yg bole kate makan minum pkai sume bole thn ,mampu ke brthn ?yg pasti kalau ilmu agama ckp ,igt kat allah kerjakn amal ibadah tgglkn yg tuhan tak suke insyaallah ;)

kadang2 aku trpk ,jelez jugak dgn shbt yg promotekn aku big apple ni .yelah bole kate die dtg dari keluarge brade la jugak .org sng .bole kate ape die nak dptla .
xelok kte pk mcmni senanye elokl kite tumpang gmbra.ade hikmahnye.
aku yg mcmni ,kene bersyukur ,ade kawan aku ,diela orang yg paling aku respect sekali .ape yg die nak ,die usaha sendiri,smpai nak beli laptop ,die pkai duet dlm bank die sket ,smbil2 tu pkai duet die time die wat keje2 part time dlu.aku senanye mmg respect die .ape yg die nak tak nak sushkn mak bpk die .die pandai kowtt ;)

sowie la luah prsn ;)



ni la kedai tempat org2 mcm aku jarang pergi tapi selalu takat pandang je bolehh ;)

aku pergi ari sabtu aritu ramai kowt orang tak jadila beli sebab aku tatau cane nak beli haha bodoh gile kan ? :(

trpksela aku beli skali 6 .
harge die rm12.50 .

then aku bwk la balek umah bagi angah ngan mak aku rase gak .memang anak derhakela beli tak bagi mak rase .
aku larat sental due biji je pas uh pening pale smpai nak muntah adooi T_____T


due yg tengah tu yg smpt msok dlm perot haha ade lgi due dlm peti ais.spe nak dtgla umah aku bukak peti ais uh tobat tak nak mkn da bnde org2 kaye ni haishhh ;(

krim die yg bnyk uh kowt wat aku laklok haha ;)

kerana bende nila jugak jari kaki aku yg dlm proses nak baek tak jadi nak baik .elok2 baru nak elok tulangnye gedebok tersepak batu time nak nek moto ya allah . . . .  nak menangis pun ade nak buang bnde ni pun ade .

dah beli bende ni make kempis la pulak dompet aku alaaahai kesian aku ni yee ;(
esok baru ari rabu hurmm . .

so selesai satu hajat .pasni nak tengok avatar plak .insyaallah kalo takde aral melintang ari jumaat ni kowt nak tgk .takde aku nak harap tengok dengan sape2 .aku pegi sendiri .tak payah susah2 nak cari mase nak kelua spend mase dgn aku sblm kau fly .dah 3 tahun ,dari dulu lagi .

*&^%$#@$ . . .


Sunday, August 1, 2010

august 1 2010


salam ;)

terima kasih tak terhingga kepada sahabat serta teman yang memberi ucapan di facebook ;)
mereka adalah kawan sampai liang lahad ;)

aku jenis yg mls nak celebrate senanye,ade beze ke arini dgn ari lain ?yang membezakannya adalah diri kita sama ada kita makin matang dalam kehidupan seharian atau kita masih ditakok lama masih lagi dengan perangai yg lama .
jadi alhamdulillah genap umur aku 18 haha dah macam2 boleh buat kan kan ?
ngehhh3 dosa tetap tanggung atas bahu sendiri ;)
bak kate sahabat2 yang lain dah boleh tengok cerite macam2 da tak main la tapis tapis ;)
btol3 ;)

selamat hari lahir kepada diri saya ,anda sudah menjadi lebit MATANG dalam bracket la ;)
semoga aku akan menjadi seorang yang tabah selama 6 tahun akan datang .kenape 6 tahun ? ;)
ingat nak pegi tengok wayang cerite salt ngan avatar insyaallah aku usahakan .kalau aku pegi pun pegi sorang2 ,lagi syok wehh pegi sorang2 haha bnyi mcm aku kesepian jee ;(

ni kire sbgai adiah ari jadi la .bkn orang bagi tapi aku nak .aku yg nak tgk .
ape yang penting ,aku masih lagi berpijak di bumi fana ini ,menghirup udara di bumi allah serta masih lagi diberi kesempatan untuk beribadah mencari pahala untuk menebus dosa dosa yang menimbun ini alhamdulillah ;)

apabila da besar ,dunia sekeliling pun berubah ,masing2 dengan hala tuju dan matlamat serta cita2 masing2 .
apa yg dipaparkan di bawah ini adalah kawan baru ,dunia baru ,suasana baru dan apa yang penting kami semua mengejar cita2 dan matlamat yang same .
to be graduate in DIPLOMA BUSINESS STUDIES .
after that we can see our face again in the REAL UITM insyaallah ;)



*the boys ;)



*the girls ;)




last but not least ,thank you sahabat for making my day with a smile ;)
and to her too c(;

hamidians

skla
kptm bangi

the best ;)