Tuesday, August 3, 2010

kemengidaman c(;


dulu mase kecik2 kan ,mak kite selalu pesan ,kalau kite nak ape yang kite inginkan ,belajo pandai2 dpt duet bnyk2 ha belila ape je kite nak tak payah nak igt kat mak un takpe time tu mak tak nak un duet korang

ade mak kite pesan mcmtu ?
each person different style of advice .
itu ape yg mak aku ckpla .
besela kite orang tak bape nak senang tak jugak susah tapi nak cite la jugak dulu kecik2 ,malam2 mcmni makan telur pecah dalam kuali dengan kicap haa sudahh alhamdulillah sangat kan ;) rase dunia da mcm kite punya time tu .
orang tua2 pun ckp kalo da dari kecik belajo idop susah da beso nanti jadi orang .

ni nak cerite bukan sebab nak nak kate aku susah dan bukan nak kate aku bangge ,tidak sebab ini blog aku crite pasal aku buat ape nak tapis2 ;) masing2 da beso pnjg pnat abah ibu bela so kalo nak bace tu bace jela kan tak kisah punn -___-
punyala teringin sangat2 aku terhadap bende ni ,sebab ade sorang ,boleh kate orang yang paling aku sayang jugak la ,tatau la die sodar ke tak ,promote kat aku makanan orang kaya dan berada ni .almaklumla ibarat orang kampong msok KL ,batak la pulak ;)

nak la merasee yelahh sempena hari lahir kau yang setahun sekali sambut ni .
kite kalo nak sesuatu bende kite sendiri yg nak kene usaha tak usah la nak tergedik2 kat sesape hyeee awak arini bezday kite kite nak big apple bole ?yelah i wish nak yg tu je pun dah cukup .

nak masok syurga pun nak kene buat pahale .ade kite ckp kite mak masok syurga terus senang2 masok ?tak payah idop kat bumi .
sebab tuan punye badan da mengidam ,make pergila die beli kat alamanda .sorang2 je pegi .tak de sape teman .(makhlok kesepian ;[  ) name makanan tu big apple .duet time tu plak ade rm30++ je .bukn nak kate tak cukup mara tuhan karang tk cukup lagi ke rezeki tuhan bagi haaisshhh -_____-  .sbb ngidam bende mahal punye psl ,hari2 yg mndtg trpkse la ikat perut sket hehe .yelah kne sedar diri jugak kite ni sape je sedar diri kite ni susah kn .

kadang2 trpk jugak ,suami2 yg brlatar blkgkn orang sush dlu ,dan bristerikn org yg bole kate makan minum pkai sume bole thn ,mampu ke brthn ?yg pasti kalau ilmu agama ckp ,igt kat allah kerjakn amal ibadah tgglkn yg tuhan tak suke insyaallah ;)

kadang2 aku trpk ,jelez jugak dgn shbt yg promotekn aku big apple ni .yelah bole kate die dtg dari keluarge brade la jugak .org sng .bole kate ape die nak dptla .
xelok kte pk mcmni senanye elokl kite tumpang gmbra.ade hikmahnye.
aku yg mcmni ,kene bersyukur ,ade kawan aku ,diela orang yg paling aku respect sekali .ape yg die nak ,die usaha sendiri,smpai nak beli laptop ,die pkai duet dlm bank die sket ,smbil2 tu pkai duet die time die wat keje2 part time dlu.aku senanye mmg respect die .ape yg die nak tak nak sushkn mak bpk die .die pandai kowtt ;)

sowie la luah prsn ;)



ni la kedai tempat org2 mcm aku jarang pergi tapi selalu takat pandang je bolehh ;)

aku pergi ari sabtu aritu ramai kowt orang tak jadila beli sebab aku tatau cane nak beli haha bodoh gile kan ? :(

trpksela aku beli skali 6 .
harge die rm12.50 .

then aku bwk la balek umah bagi angah ngan mak aku rase gak .memang anak derhakela beli tak bagi mak rase .
aku larat sental due biji je pas uh pening pale smpai nak muntah adooi T_____T


due yg tengah tu yg smpt msok dlm perot haha ade lgi due dlm peti ais.spe nak dtgla umah aku bukak peti ais uh tobat tak nak mkn da bnde org2 kaye ni haishhh ;(

krim die yg bnyk uh kowt wat aku laklok haha ;)

kerana bende nila jugak jari kaki aku yg dlm proses nak baek tak jadi nak baik .elok2 baru nak elok tulangnye gedebok tersepak batu time nak nek moto ya allah . . . .  nak menangis pun ade nak buang bnde ni pun ade .

dah beli bende ni make kempis la pulak dompet aku alaaahai kesian aku ni yee ;(
esok baru ari rabu hurmm . .

so selesai satu hajat .pasni nak tengok avatar plak .insyaallah kalo takde aral melintang ari jumaat ni kowt nak tgk .takde aku nak harap tengok dengan sape2 .aku pegi sendiri .tak payah susah2 nak cari mase nak kelua spend mase dgn aku sblm kau fly .dah 3 tahun ,dari dulu lagi .

*&^%$#@$ . . .


1 luahan hati:

mr.emi said...

hahahha..mcm mne la ko leh muntah..
len kali ckp kt org kdi 2, x nk donut yg de krim.mnx donut gule je sude..