Thursday, August 19, 2010

iftar jamaie section 4


bertempat di alamanda PIZZA HUT bersamaan dengan 18 haribulan 8 tahun 2010 masihi ;)
bende plan da lame ,tapi kite hanya merancang,ALLAH yang tentukan .
mule nak buat kat mid valley ,mamam kenny rogers .
perh aku da awal2 tanak pegi .
jaohh -____- '

then last minit decide alam .
ade jugak taknak pegi tapi tak baik salahkn dorg sbb transpot pon tak ckp .
tape insyaallah lenkali sume  bole pgi .
reserve hari slase aku pegi dgn harris,adam n amad .
esoknye brbuke .
dtg pkol 6 lebih dgn zha raider aku.itupun da renyai .
dgn moto taya x pam dgn minyak takat bile2 mase je abeh tapi kami KERING ;)
sampai2 pusing2 dlu ,aku dudok je kat rotiboy ,ade kenangan kat situ sbb tu dok je kat situ < <3 >

then sume da kmpol same2 kite tggu mamam .msg2 tatau bilela azan smpai aku bace doa due kali haha c(;

time ni ade yg pegi solat dulu .


tgh tunggu budak2 abeh makan .

:)

section 4 ngan sorang due mmbr dri budak2nya ;)

sorry guys tak follow korang pegi sesi photoshoot kat dpan msjd besi,kalo tak silap aku la haha .smptla aku join aktiviti korg tnpe tinggal terawikh :)

thanx everyone ;)
tahun dpan buat lagi maybe orang dah tak same :(
  
bnyk lagi gmbo kat page aina ,sorry ye sket ;)


ade satu peristiwa yg buat aku terpikir sejenak .
time nak solat magrib ,aku ngan zha .masok2 je orang tgh solat jemaah.time tu da ramai menunggu da nak wat saf baru jadi aku amek air semayang dulu .da abeh yg tgh solat jadi nak buat jemaah baru .
time ni la baru aku tau dunia sekarang macammane .punye ramai ORANG TUA dlm surau tu sorang pun taknak maju kehadapan jadi imam smpai ade due orang arab ni sorang uh da bagi qamat da .tapi imam takde lagi.ya allah masing2 dok pandang satu same lain .ikotkan hati aku je imam sbb aku nak cpat ,tapi selagi ade orang tua yang lebih ilmunye ,tak elok budak mcm aku imam .itu salah satu syarat wajib imam kan .dah qamat tu lame sgt pak arb tu yg imam .amek sedas .TAK MALU KE tgk bgse lain yg imam tapi bgse sndri dok mghrpkn org len yg jadi imam .aku malu giler time tu .tak tahula yg tua2 tu reti malu ke tak .bkn nak kutuk bgse sndri tapi pikirla kita orang islam ,negare kite ,tnjokla yg kite ni brsifat pemimpin ,mcmla dlm surau tu takde lgsg orang tua yg tak boleh jadi imam .JANGGUT MASING2 PANJANG -_____- *kalo aku yg imam tu mau tak malu orang2 tua uh .


same2 kite renung2kan dan buat pengajaran .terumata pada orang lelaki macam aku .ade hikmahnya Allah nak tunjuk kat aku .dan aku rase aku patot kongsi dgn korang semua . .



3 luahan hati:

s.N.h said...

wehhh, spe mamat berkepala agak nk botak dalam pic ke-2 tu wehh ? mcm penah nampak lah org tu. spe weh ?

F | I said...

die budak smk datok razali .harris .kenal er ? famili die sume ah moi haha ~

s.N.h said...

oh harris ke? ngeee sangat kenal. kim salam dia eh tp aku tatw lah dia igt aku lg ke tak. kata nisah bomba merdeka yg kim salam. tak pun kata nisah faez eh :)