Tuesday, December 14, 2010

MHC Paintball at Tasik Idaman



Salam :)
ha terang2 da tajok post kali ni nak cite pasal ape ,so xya la buat kudrat nak cite panjang2,kite crite pakai gmbo je nak ? ^______^

heh tadela ,alhamdulillah ,selama seminggu persiapan,dgn segale bala masalah yg timbol ,aku rase masalah yang paling hangin sekali ialah aku ahh :D makhlok yg paling liat sekali nak angkat tepon bile org kol smpai bebulu mamat tu ' tepon sultan selangor pun ade orang jawab! ' HAHA soryy der ,alasan aku mmg bnyk ;p

( ko ade pulak no tepon orang tua tu ?-_____- )
pagi2 lagi aku da gerak UIA Nilai amek naufal,pagi2 ni jugak ramai da kol ,emi tepon aku ,biasela ayat feveret ' woi bukan men payoh den nak kol ko ni lah ! ' GYAHAHA 
takde port lain yg menjadi destinasi tmpt kumpol budak2 MHC melainkan esso tu jela .tak caye ? bace la post2 aku sblm ni ,mane2 nak gerak , lekat esso dulu ,ape yg ade kat esso tu ?

haaaa ,kali ni ape yg ade kat esso mmg memeranjatkan aku !
aku da bace blog emi sblm nak pegi die kate ade kejutan sket ,mmg terkejot aku ade SURAYA HANI HAMDAN :)

mule2 jual mahal cket xnk borak pas uh tgk sian lak sorg2 dudok dlm tu ,borak2 la kejap .
kejap ke ? kejap sangat larhh sangaaattt ;p

dalam pkol 2 da gerak,2.20 da sampai sane ,aku hadi pidod grak naek moto dulu selebihnya kereta .apabila sume da smpai ,along puun da abeh setting barang sume ,sesi briefing bermula .sape along ?along adalah manusia yg kami panggil iaitu seorang tauke empunye tmpt dan seorang marshall game .soalan yang paling tak boleh belah 'kalau tertembak marshall ape jadi long? " along pun berkate ' 1 2 kene tu kire sedekah la tu ,masok 3 marshall join game skali ' HAHAHA sporting larh along ! :)

sesi briefing bermula ,aku sebok tgkap gmbo xp

 along aka marshall memberikan sesi briefing dgn penoh sempoi .

 care2 pegang marker(senapang) dgn btol .sape2 yg xdgr time ni mmg kalut r time game .cam aku ;p

 biaseela adat permainan ,ngelat itu pasti :D sape soh bwk pmpn xp GATAL !

sebelom bermulanya permainan ,kami diberi mase untuk testing marker tu .sorg2 shoot .time ni la nak buat marker2 yg len tu mcm ABAH KAU yang punye :D

bonzer dgn budak kecot perot xD
sebelom stat permainan ,sempat jugak snap beberapa gmbar :)
total yg dtg pada event kali ini ialah 15 orang ,beerti kami berjaye membuat 3 Team .alhamdulillah aiman ray last minit nak main ,ckp2 dah nak tempor .

 sebelom bermulenye game :D

maka saat yg ditunggu2 oleh kepale2 pengau yg dah lamee menunggu kepale2 yg ingin dishoot ,maka bermulelah tempur paling amatur pada ketika itu !  aku pun da lupe team mane yg setat dulu ,dan berape banyak kali game yg kitrg main ,sebab peluru dibekalkan sbnyk 400 pallet .ko ingt cket ? dkat mangrib baru nak abeh game ni :D


kahkah ini yg paling aku nak tergelak tgk nie :D

 bile da kene tmbak ,agkat marker ke ats menandakan kite da mati ,mcm yg emi buat tu ,da mati tu :)

 setiap game ,akan diawasi oleh marshall tok tentukan sape yg mati ,tapi ktrg jujur beb ,siap marshall boleh isap okok kat lua agi ,tukang memekak sbb nak stat game je :P

selesai satu game ,rehat 5 minit ,yg bestnye minuman disediakan .lepas tu setat balik .
team aku mule2 straight 3 kali kalah berturut ,aku plak manjang org petame mati HAHA.
dalam game kali ni ,nak buat ia lgi syok ,kami kasi semua ahli team mati baru dikira GAME OVER :D 

 sebelom nak tempor dgn Team Berani Tak Mati-Mati .

 perhh ,menang xksah larhh kan ;p




 sebelom setat ,marshall bagi tips sket .pasukan angkat die ni ,kesian die tgk manjang kalah je HAHA .tapi ckp bek sket~lambat panas ,lepasni manjang mng je kowt :D

dah tu ? tak reti2 nak setat game ?

  
GAME ON !




 ni antare mahklok2 yg main menggilee :D

 semua orang amat mengharapkan ade yg kene headshot ,dan sape yg kene headshot tu ,nak kate noob ,xdela cume ade brand r brani ke depan ,dan spe yg tmbak kasi kene headshot tu ,mmg siaww aaa ! :D

 nie naufal yg headshot aku ,nasib giler :D

HAHA mane ade org lain kene headshot ,ktrg 2 je ;p 

ouh ya ,jgn lupe ye event kali ini telah mencatatkan satu sejarah di mana seorang pmpn telah join aktiviti MHC ini .kering giler ,ni antare action beliau HAHA


 masih lagi mengekalkan santun dan budi pekerti didalam permainan extrem ini :) jgn buat hal dgn die ni ,aku ngan bad mati kat die aww ;p siap aku yg mati ni pun kene agi tmbak dgn die HAHA kejam XP

jadi setelah adela lebih kurang dalam 7 ke 8 game ,along btau pallet ni bnyk agi ,so last game ,kite buat game NO MERCY !
game yg paling sakit sekali ,tiada rules ,takde mati2 ,ko shoot jela kawan ko tu smpai pallet habes !perhh aku igt team aku dptla masok game NO MERCY ni ,aleh2 blom agi ,kene kalahkan Team Berani Tak Mati2 uh dulu .aiseh kalah plak ngan dorang .dorg King Stay lawan r ngan Team Budak Semenyih .2 Team ni masok NO MERCY .

 ko tengok tuh ,lagi satu ,mende naufal buat tu ? xp

untuk game no mercy ,gmbr xde sbb aku wat video .video xsmpt upload sbb saiz beso sgt ,ape2hal nnti akan diupload kat fb CAPEK GIMAN okeh :)
tok crite pasal game no mercy ni ,silasilalarhh lawat blog shahmi oke :)
aku promote blog ko nie mie !
kenape aku soh ko lawat blog die ?
sbb die yg paling TEROK skali kene dlm game no mercy ni ,aku tukang rakam jekk ;p

ouh ,nak tau ahli2 3 Team ni ?

Team : Berani Tak Mati-Mati ( aku main reke je name team ni xp )
Leader : Amad Judin
Score : Champs ! :D paling bnyk mng aritu dan peserta NO MERCY :)
Team Member : Ja a , Pidod , Aiman Ray(form6 maahad) , naufal , amad judin .

Team : Budak Semenyih @ Team Sue ( ahakz ;p )
Leader : emi
Score : aku tatau bape tapi peserta NO MERCY .dorg msok pon sbb team aku kalah bole la ! :D
Team Member : Sue , Kechik , Emi ,Faiz , Syar fiq Mustapha . 
 


 Team : Budak Kaki Ayam ( sebab sume kering kaki ayam :D )
Leader : Capek Deris
Score : 4 wins 3 loses (da team aku , igt ah ;p )
Team Member : Hadi , Capek G ,aku , Bad ,Amin Adnan .

selepas tamat NO MERCY ,tamatlah game paintball anjuran MHC ini .along telah leading tepukan kepada sue kerana berani join main paintball disamping budak2 lelaki ni :)
sebelom balek tu sempat la kitrg kire bape bijik bintik kat badan masing2 :)
aku tunjuk yg paling terok r kene .

  saketnye tu jgn tanye :) member syah mi .kene time NO MERCY :)

sume yg main paintball aritu WAJIB kene macamni :) lek ahh pmpn pun ade brand main apeadehal ;p
part paling shahdu bile part abes arhh .
sume pelok2 en ,siyes enjoy giler ahh .sedey pun ade .

Di kesempatan ini ,aku ingin mengucapkan ribuan terima kasih pada yg menjayakan event kali ini :) pada shahmi ,takde ko aku rase takde event ni sbb ko la yg paling smgt dan yg paling SABAR orgnye bile aku x agkt kol ko :DD thanx pada member2 shahmi yg dtg ,budak2 MHC ,dan sue gak sbb ko slamber je ikot ;p 

last ,sebelom balik ,kitrg bergambar dgn along dan marshall2 lain semua :)

  


p/s : tak senang tido malam ;p 
thanx guys penutup kalendar 2010
dgn penuh kenangan :) 
nak tgk gmbr selebihnya
ade kat photo FB aku.
 

4 luahan hati:

mr.emi said...

capek,aku de pembetulan sket ea..bukan kite je kne headshoot ok..aku da headshoot pidod ngan aiman la wei..hahha...thanx promote blog aku.hahha~len kali ko x kan terlepas pek dr aku..

F | I said...

yeahhh bak dtg!btol ckp ko mie ,pasni kite pk blajo plak . .

Muhd said...

seram gila tgk lebam tu, haha!

Anonymous said...

lbam 2 cm aq nye je...
hahaha..
-syar fiq mustapha-