Saturday, December 4, 2010

isu hari ini : minyak dan bola cat



yarghh arini aku cuti akhirnye ade jgk mase tok aku bgn solat subuh pas uh smbg tido balek -____-  senonoh . .

arini tido layan ,smpai aku tak sedar mak aku da pgi pasar tani seb bek smpt amek die kalo tak balek die dari pasar tani mmg birat aku .
ape yg bagos sgt arini ?
mane ade pape yg bagos .
yg bagos SANGAT arini minyak naek 5 sen .
je ?
korang kate je ?
cube ari2 bonceng kapcai tengok cane rase minyak naek 5 sen !
huh sgt tidak berpatutan .mak aku kate syukur la tu 5 sen je smpai org nak sludup2 tu ,tu tandanye krajaan ni prihatin .

ye kami sokong kerajaan !go RED & BLUE byihaha c(;

pagi ni pkol 10 lebeh aku da turun semenyih jmpe syahmi ,adehal katenye ,seb bek la hujan sepoi2 manje xdela saket badan aku kene ujan .parking moto dlm umah die ,aleh2 nmpk arnab putih eeee tomen ~ eerr gedik -_____-

pastu nak tau gerak mane ?
haha jumpe sahabat sekelas time skola dulu anto nasik ayam -___-
sumpah sedap aku mkn pun sodap smpai sekampong semot kat nasi ayam aku HAHAHA kan mie kan mie ? ^__^

aku tatau kenape aku jadi senyap tak terkata HAHA sebab mgkin hanye menemankn org jadi org tua kate adab itu penting ,huh poyo smpai aku xbrckp bajet segan blah ah nyampah ngehh ;)

selesai sudah pila pulak umah KB hangkot die bwk gi port paintball Tasik Idaman .
ouh yeahh kitrg naek Toyota Corolla Lancer GT Evolution itu yg supsap zipzap dah smpai sane tu .
gua ckp port sedap habeh .
harap2 dptla kmpl 15 org tuk main ahad ni .siyes beb last event ni mmg kenangan r nanti .
brader situ name die along ,die da ckp da jgn buat main dgn peluru2 ni ,pecah nanti .aku selamber main picit2 ha ko pocah pulak kene baju haihh cover line sapu ngan air HAHA ;)

da booking siap2 lepak situ jap tgk budak2 main ,borak dgn along uh cane care main paintball ni en ,perh kau aku dah mmg x sabar dah ni ! lagi2 aku tgk dak2 kat mesir uh dah main eeee tak aci gilerr jelez shial ;(


dah menyangap sgt ni nak shoot kepalo lutot org ;DD


huuuihh ade gayee ;)

abeh je balek r .moto park uma shahmi ,otw nak balek ,depan sket dari billion semenyih uh ade lak roadblock aduyah elok plak terketaq ketaq aku mane idaknye moto roadtax ilang !bersyukur giler aku bwk skali geran moto dlm bag huh tunjok je kat brader bond uh .ayat kasi manis sket ,tipu sunat ckp smlm bru ilang bla bla bla bla ,lepasssss -______-
dan dan itu jugak nak wat roadblock . . .

aku terus gi esso isi minyak ,tau tau pulak lori minyak baru datang hah itu namenye rezeki ! HAHAHA
kenape aku kate rezeki ?
lori minyak dtg nak anto minyak ,jadi stiap kalo dorg refill minyak kat stesen uh ,dorg sentiase akan letak lebih sbb ape ?aku pun tatau jadi contohla mcm dorg anto minyak dlm 20 liter ,dorg msti akn refill lbh dlm 26 liter .jadi sape dpt lagi 6 liter tu ? kami yg PEKERJA PEKERJA ni la !

yg tali itam tu ron95 ,merah tu ron97 ;)


nila untong kalau kamcing dgn brader bwk minyak ni ;)
elok plak harini minyak naek ,dtg plak lori minyak, mmg time tu jugak  selongkar stor cari botol air yg besar2 ,simpan mnyak dlm tu,esok luse tangki moto tu kering ,isi r huyaaaaii saving aku !
balek2 rumah full tank ahakz ;) jangan risau ianya halal kerana bos aku tau jadi die tak kisah okehh ;p 

terus aku tak hangin pasal roadblock tadi kalau tak tajok post kali ni polis nak cari rezeki haha ;)




p/s : sape2 nak join paintball halo2 aku or shahmi oke .
ASAP
aku buat2 tak nampak tadi ea mie ;p 

5 luahan hati:

s.N.h said...

ha ha ha memang senyap betol ah. sepi nak mampos ! tak keluar suara langsung. pelik pelik -.-'

mr.emi said...

pe nme kampung semut 2 pek?
haha~

F | I said...

seen : bese r .
emi : nak aku sebot ke ?haha

mr.emi said...

sumpah kelakar entri ko yg nie..
aku bce due tge kali pn tergelak je..

F | I said...

haha aku paling kelakor semot tu je ngahaha~