Thursday, December 16, 2010

Daun bawang dengan daun sup bukan same ke ?



okehokeh .
bunyi macam budak tak belaja tadika habes .
mmg un aku tadika tak habeh ,belom sempat aku nak graduate time tadika dulu tangan kiri aku patah ,tahan bola yg abg aku shoot -____-

sblm tgn patah tu tulis tgn kanan ,lepas patah ,terus kidal smpai la beso hensem gedabak ni psstt oke enough hensem tipu tapi manis ade :DD
dah bukan itu aku nak cerite ,mane ade kene ngene patah tangan dgn daun sup ?!
huh -____-
semalam punye stori ni ,semalam last keje ,arini kat umah r nie ,dok goyang kaki ,tapi siyes r ,bak kate pepatah ,time sekolah nak cuti ,time cuti nak sekolah .mcmtu r aku rase skrg ni .bosan plak cuti . . . tapi kalo duet berkepok perhh indah sungguh cuti aku a ah ye indah result bagos sangat larh kann :DD

dalam tengah hari semalam ,roti burger dgn burger abes plak .supplier lak lmbt delivery ,kite da order lame bapak kentut lambat ,exos meletup pe ! huh pas uh aku kene r gi beli .
igt nak sgt aku gi beli ?eh sti ahh ! ngelat seket jemu aku pandang ayam jekk .bagila bos duet 5 ke 6 kupang ,soh aku beli kat kedai ramly blakang BSN and Al ikhsan kat bangi uh .dekat ngan nasi ulam tu la .

aku setat je moto ,da gerak da ni ,aku tekan je minyak , ABAH KAU meletop tangtang tu jugak tayo belakang aku , toperanjat ah moi dkat aku uh ,kuat kowt -__- ape ketan ah moi uh ? haha die nak gi bayo nak isi minyak r .cait ni kene minx pampasan dari bos ni ,bole pulak die bgi HAHAHA baek btol .pas uh cane nak gi beli barang ni en ,pas uh die soh aku pnjam moto sape2 dulu ,nnti die tong2 minyak .
aku un pegila kat blakang esso uh ,tgk mmbr kpd mmbr aku tgh isi paru2 dorg yg ksg uh ,lepak2 jap .lame gak lepak ,jap gi cite r nak pkai moto ,mmbr pd mmbr aku lak kate pkai r moto aku .yg wane mrh kat dpan uh .aku kalo org bgi pnjam jgn bnyk bunyik en bedal la .
sekali ko tau moto ape . . 


perh tak mau der aku nak gi kedai !hahaha ko tgk nak cite psl bnde ni je da lame ,oke skipskip :]
kesimpulannye ,awek pandang naik moto ni derr ,seb bek tak mati dpan trafik lite ,meraong jugak arhh haha clucth pendek giler tapi sumpahhh sedapppp , gentel ! :DD

oke baru nak msok cite pasal daun bawang dgn daun sup ,tgh2 aku da nak bayo tok beli roti burger dgn burger tadi ,bos tepon ,alang2 uh pegi beli daun tu ,da nak abeh da dlm peti ais tu .dlm ati aku die ni tatau2 je la aku nak merayau lagi HAHA .apa laie ,saje cari port jaoh2 beli daun sup uh yela peluang dtg skali ,sape kering kasi pinjam rxz en ~
smpai kat kedai runcit ni ,aku tanye bang ,daun bawang ngan daun sup ade x ? die kate ade .aku minx sekilo .die ckp mak aih ko nak wat po sekilo ? aku ckp ah nak buat nasi ayam ,taruk dalam sup .die soh aku pi cari n timbang sndri ,aku pulak BIJAK sangat,tak reti beze sup dgn bwg ,aku igtkan dlm satu sayur tu ade sup dgn bawangnye skali .aku teramik daun sup je .sbb sayur tu yg aku slalu tgk .

pas uh gi timbang ckp sekilo bayo .brader tu da tanye da ni je ? btol ni ? aku un da pelik larh yelah ni jela .so bayo .
ouhh . . lupe pulak . . rxz ade bakul ke ? xde en . .elok la .
mmg nyusahkan aku btol la kene ikat kat moto uh huh -___-
moto dah rempit ,tapi bwk roti burger dgn daun sup ,mane gua nak letak muke derr :( haha

smpai esso aku bgi duet balance kat bos ,pas uh die ckp ,ade daun sup ngan bwg ?aku ckp ade ni ha .
YANG KAU PEGI BELI DAON SUP SMPAI SEKILO JADAH PE ?!
aku jawab
ni bukan daun sup dgn bawang ke ? . . .
.
.
.
.

jangan tanye ape jadi lepastu . . .

3 luahan hati:

mr.emi said...

ko ratah la daun sup 2 pek..
sarapan makan daun sup,lunch pn mnde yg sme..
dinner pun ko makan la daun 2 smpi abes..
las skali ko ckp ngn org,kuar perkataan MBEEEKKKK je nnt..
hahah~

balqis hamdan said...

hhahahhaa..ak ingt ak sorg je yg tak tau...
kite geng la!hahahaha

F | I said...

emi : kahkah aku kene pulang balik kowt ,amek daun sup setengah kilo daun bawang setengah kilo .satu hal malu agi dgn brader kedai runcit uh HAHA :DD

aqies : whoaa cayaaalaahh geng ! aku igt aku sorg tatau ahakz :P