Sunday, July 4, 2010

Ya Allah Tuhan yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang


ukhuwahh salam semua ;)

lamaaaaa sangat aku tak update blog aku ni .
sbb satu peralihan budaya dan suasana dlm hdop aku sedang berlaku skrg ;)
 aku rase amat bersyukur kerana aku dilahirkan sbgai seorang muslim dan beragama islam .tapi ade jugak yg tidak pernah memikirkan hal ni dan tidak pernah bersyukur kerana mereka lahir didunia yang fana ini dengan nikmat kesenangan serta berada dalam agama yang benar dan hakiki .

knp aku cakap macamtu ?
ini nak story ni ;[

suasana belajar di maahad tak sama dengan suasana belajar kat kolej ngan U . baru tau ke haha .

bayangkanla,walaupun belajar disamping kaum kite sendiri tapi bile dipkkn balek betape hancornye kaum melayu remaja zaman sekarang dan dengan selamber aku mengatakan bahawa aku mengalami kejutan budaya hyper extreme !

pasal asrama ,ya allah xboleh buat dkat lagi ke asrama pmpn dgn laki .asl x buat sekali ?bilik aku ,tgkap menghadap ke bilik pmpn .10 meter jela .agak2 time magrb or subuh ha ko bukak la langsir kunfem ade minah jual badan kat tingkap .free show punya .cane aku tau ?tgk mmbr bilik ahh ;] stok isap rokok malboro dgn dunhill,anak orang kate sume otakk blue ouh aku tak tahan :(
kalo sebulan aku dok sini iman tak kuat silap2 aku murtad :(
bilik aku kat tgkat satu,jgn cube2la nak nek tgkat empat .tingkat empat tula tempat segale jenis neraka ade .jgn terkejot la kalau 2 3 pagi ko tgk dgn selambe pmpn turun dri tgkat ats dgn trmengah2 .knp ?phm2 sndri .block asrama laki dan pmpn brcantum .ade satu tangge yg menghubungkn asrama kami .tangge tula pnce maksiat berleluase berdosa besar pihak pntadbiran .
aku mmg x brani nak nek tgkat ats sbb budak dok tgkat ats jgnla cube2 nk bgi salam silap2 ko makan kaki .

hebat kan ?
nila anak melayu sekarang .

alhamdulillah ,aku mendapat sokongan moral dari ibu aku ,adik beradik aku .dan yang paling penting ,kawan baik aku ;] aku sayang dorang sgt2 terutama kawan baik aku .
die sgt prihatin dgn aku .die NYAWA aku :(

sungguh ,kalau die takde ,mmg aku akn jadi anak mak .krn die aku matang,krn dia aku bercita2 utk brjaye dan mmbggekan keluarge dan diri die sndri ,krn die juge aku jatoh cinta .
walaupun kami kawan baik ,tapi kami sntiase brade di sisi masing2 smpai bile2 .

 aku cume mgharapkan yg dia xkn lupekn aku selame2nye dan aku nak die tau aku cintakan dia smpai bila2 .


krn inilah pndorong aku utk terus hidop .doa dipanjatkn kpd Allah agar dpt melindungi aku drpd kejahatan dan kejahilan budak2 melayu disini agar aku tidak akn trjebak .selain itu aku berdoa agar aku diberikn peluang kedua dlm hidup aku untuk kembali mencintai dirinya dan menjage atinya kerana itulah diriku yang sebenar :(


ya allah .


sesungguhnye hambemu ini insan yang lemah dan tidak bermaya maka kasihanilah hambemu ini ,berkatilah hubungan aku dan dia sampai ke akhir usia ,berikanlah aku peluang kedua untuk aku kembali bertakhta di dalam hatinya bersama sama kejayaan yg aku miliki .
kau peliharalah hatinya supaya ia dapat yang dipelajarinya dan kau berkatilah hubungan kami ya allah .sesungguhnya engkau tempat aku bergantung harap dan engkaulah jua tempat aku mengadu ;(


ya allah .
engkaulah yang mengetahui betape besarnye dosa yang tlh aku lakukn pd dia,maka ampunilah aku ,berilah aku peluang kedua untuk kembali dlm hidupnya,dan jika jodoh ditakdirkan untukku,kau berkatilah hubungan kami ya allah .

sesungguhnye kau tidak akan memberi ujian kepade hambemu tidak lebih dari kemampuan hambemu itu ya allah .


aku amat mencntainya .


selama lamanya ;]





True Love Simply Never Ends 



insyallah 


there will be a doctor and a businessman ;)


i love you forever after .


till the last petal of roses fall .


cita cita ku 


kejayaan ku 


matlamat hidupku 


hanya untukmu ;)

2 luahan hati:

iDhaM!! said...

x kisah la bnyak mana un dugaan dalam hidup.... jnj kita berpegang ngn agama islam insya'allah kita selamat...
sntiasa jaga dr sahabat :D

mira said...

tktnye..=(