Wednesday, June 23, 2010

datangnya dewasa selepas remaja :)


assalamualaikum .
wahh da nak masok U larhh kames ni .
walaupun bukan U tapi KOLEJ haha tapi title aku sbgai budak uitm .
perh tinggal esok je nak lpak ats lantai umah tgk bola.
aku balik 3 julai nanti ,itu pun sbb da sujud kaki ummi da minx nak balek sbb member aku abg die kawen ;]
so balek ari jumaatnye tu then sabtu gerak la .

well ari2 last ni elokla aku enjoykan diri kat umah.
korg tak rase aku menggelabah er ?
aku rase macamtu pulak ;p
nak pergi ke BANGI je kowt haha .
tak kisah la kan kat mane pun tetapi hakikatnye khdpn sosial seharian akn berubah dan otak tepu + berhabok slame 6 bulan setengah ni ahkirnya kembali function ngehh ;]

hari isnin yg lpas aku siap2kan sume ape yg xsiap lagi,bgn kol 8 pas uh terus jln kaki ke esso tman shbt kite nak masok sekolah ;]

abeh kat sekolah kunfem2la cegu tnye awk masok mane kite bahan pi jwb uitm bangi maka percaye jugak mereke !
kitrg prgi pejabat jumpe kak nab pastu die crite klbhn f6 ni .mmg aku termakan .aku rase mcm nak masok plak .sian kat din satu hal ;] .
then makan pagi pun bole trlpe bile kite sibok huhuhaha ngan member ngan kak nab lagi.
pegi kanten ustaz jamal banje .air je .igt die kaye ? :)
bercerite la die kat aku pasal kptm ni .sosial tak sosialnye .
psl asrama pmpn dkat ngan laki tu aku mmg da tau sgt ,dtmbhnye lagi crite pns yg ustz btau tu huhh minx2 aku dijaohknlaaa :(

tawakal aje pd Allah .kite pegi niat baek nak blajo,nak cari ilmu ;)
abeh kat skola pegi bank setel hal blajo then men boling 3 game .
duet abeh kesitu haha .

make terbitnya hari ini aku mulekan aktiviti yg da lame aku set nak buat .agak tade keje pun ade bile pk balek .aku sngaje beli baju sua lmbt sbb aku nak make thing happens this time ;]

daripada umah aku ,berjalanla kaki smpai ke billion pkns .saje sbb dlu slalu aku buat .dgn ibunda trcinta .bile aku buat kali ni ,trkenang aku siape aku skrg ,sape aku dulu ,dah lame x rase sush ,pnat .sbb tu aku wat keje xde pekdah ni .agk penat jugak,sggh la kjp kt kedai beli ayak,xbosan sgt sbb ade enset dgr la lagu.cuace pn bru pas ujan sejokk ;]
tuhan merahmati betol la .then sdg brjln tu,aku lalula dpn skola kbgsaan sg ramal dlm .
port nak turun budak sbrg skola .jadi bdk2 kecik yg bru drjh 2 3 ni trpkse nyeberang jln kalo nak msok skola .pak gard ditugaskn tok block jln n bgi bdak2 ni lalu .aku pn lalu menyeberang ,ade 3 orang budak ,ditemani ibu mereke msg2 ,smbil aku lalu ddpn dorg,smbl pak gard dtg amek dorg n tlg dorg mlintas .pmpn sume .sesak jugak time tu .lalu gelagat dorg yg buat aku senyum :) seronok melihat gelagat dorg yg reti berterime ksh pd pk gard tu dan siap babai lgi ;] itula die budak kecik yg baru nak rase masam masin dunia .

kita yg dah dewase ?oleh kerana kite dewasr kite lpe siapa kite time kecik dlu .alhamdulillah  berbaloi aku jln kaki seronok .tapi bile da smpai billion pnatnye smpai aku nak tido .aisehh cari seluar punye sush tadak saiz maa !
ni aku nak btau saiz aku 30 ke ats .xnk aku btau brape bygknla kalo saiz sua tu dasar kau GEMOK GEDEMPOL !
6 buln kau perap ha ni la .haihhh tgkla kat kptm nnti aku turun saiz 25 !hahaha
abeh sume aku lalu jln highway ,pns mcm cibet :)
balek uma tido aku haha tapi besh jln kaki .ko memekak sape dgr ;p

esok dah hari rabu .kames pagi kol 8.30 aku da gerak masok .jadi kpd rakan2 seumur ,sejantina ,sespesis ,seperjuangan .aku nak minx maaf dari ujung rambot smpai ujung kaki ,dri drjah satu smpai f5 ,bgi sape yg kenal ,kite da dwsa kwn2,kite da ade hale tuju ,kite gapai cita2 kite kerana kita lelaki .kite pemimpin,kite punya tanggungkwb yg bsar .amat besar .jadi berdoa kpd allah,dkatkn diri pd allah ,smoga kite brjaye .

aku nak sbot satu2 nme korg tkot nnti ade yg trlpe .bgi mmbr kawan sampai mati ke kawan sampai liang lahad ke ,kite tetap kawan ;]

bagi yang tak sejantina ,aku rase mgkin kehadiran aku bgi sesetengah korang mgkin tidak kurang dan begitu tidak menyenangkan .
dari dulu sampai skrg aku mmg sket sbnyk problem manjang ngan kaum hawa .
jadi pade sesiape ,yg dari form3 smpailah ke arini ,bagi mereka yg penah perang mulut ,caci maki dgn aku ,gadoh x semena sena ngan aku ,amponkn segale dosa silam ,dosa kini ,aku doakn yg trbaik utk semua .
serta yg baru2 ni pun ,ade aje yg tak puas ati .
kita manusia kita x sempurna mana ;]
maafknla kite sesame manusia dek krn ketidaksempurnaan ini ;]

kepada syarifah aliah wafa ,tindak tanduk kelakuan ko trhdp aku memungkinkn aku berfikir adekah aku secare sengaje atau tak sengaje cari pasal dgn ko .serius aku xphm lgsg apesal .kalo aku ade wat pape kat ko straight forwad jela ehh .aku minx maaf bnyk2 ,sori jugak minx maaf kat sini ,ak tau open ,tapi no ko aku tade .mgkn aku slh phm agknye psl ape yg ko post kt blog ko tu mgkin bkn psl aku or mgkin psl aku tapi ape2pun aku minx maaf psl tu .

mgkin kehdpn peribadi or not so peribadi sgt jgn nak poyo secare tak langsong pihak ketige yakni sahabat terdekat boleh trase hati .inilah risiko bile kite mnjalinkn hbgn dgn orang dan akhirnye brlaku prpisahan .mgkin bgi mereke ,itu jln trbaik dan mreke soo fine with it but bgi rakan or shbt yg rpt mgkin tdak dpt menerime .yelah sbb dlu kami jugak yg beriye mcm nak mati same2 hdp same2 .aku pn tau sume sti bengang kalo dlu time brcinta ha dorglah rajee .then bile da retak dorglah mcm raje jugak.
jadi dssbkn prkare ni jugak aku nak minx maaf jugak ats segalanye .skrg sume da oke tade pape kami msg2 mencari sijil tok dihadiakn buat ibu bape .
takde mase nak cari pengganti .thats the key people .enough saying or accuse me .

so moge kite brjmpe di lain hari .
seronok bile dfikirkan dlu kite satu sekolah then satu hari nanti kite dipertemukan and semuanya berubah .
ouh dewasa ;]

3 luahan hati:

Anonymous said...

bley jadi author sbgai keje sambilan :)

badiuz & aman said...

babai syafiq.. jgn luper aq kat melaker nieyh..
yg pasti anda terbaek!!

mr.emi said...

we,jgn wat aku nanges...
aku mmg x leh lpe lepak ngan ko..
sme2 nk lari dr ustaz jenol psl takot die tnye kptsn barab..
las2 jmpe gak..