Wednesday, June 9, 2010

kebahagiaan dalam perpisahan .


Embun pun takkan mampu menyubur sekuntum
Bunga yang layu pada musim luruh
Yang dulunya mekar di sinar suria
Bila sudah kering pasti akan gugur

Seperti cinta kita yang jelas ternyata
Semakin lama oh semakin rekah
Menimbulkan tanya, apa mungkin kita
Temu kebahagiaan dalam perpisahan..


salam ;]

oke arini bz sket kowt .jap lagi pegi wat ic then kalo xde aral melintang pegi men badminton kowt .esok plak pegi alam tgk wayang cite karate kid ;]

itu aktiviti aku .

orang kate sesuatu yg terjadi dlm hidup kite pasti ade sebab musabab.tersembunyi hikmah disebaliknya dan hanye Tuhan Maha Esa saje yang mengetahuinya .
alhamdulillah mgkin inila kowt hikmahnye ;]

ceritenye bermule ketike di pendaftaran KPTM Bangi .
aku ngan mak n abg aku ngah borak2 tnye mcm2 kat orang kptm uh .kat sblh aku ksg ,pas uh baru nak bukak kaunter .sblh kanan aku plak tmpt nak apply on9 bagi sape yg x apply lgi .
mgkin ini takdir yg dah ditentukan oleh Allah dtgla sorang makcik dan anaknye ni.
disebbkn aku dudok dkat ngan mereke aku trdgr la sket prbualan dorg.
mak aku dok bebel ngan org dpan aku haha ;]

dari perlis .jaoh dtg ;]
anaknye skola agama dlu kat sane .
lawa anaknye ;]
time tu pk nak bajet ensem ngan cool je sbb cun en heh gatal ;]
nak dijadikan crite ktrg bole plak habeh same2 then secare x trsengaje aku trlanggar fail anak die pgg uh .yg peliknye mcm mane plak ank die ade sblh aku ?haihh ;]
dpan mak aku dpan mak die ya allah seganyeee ;]
amek cpat ckp minx maaf kak .akak ?haha rendah diri btol .
well kat fail die trtera namenye .aishh rahsiaa ;] .
then bole plak mak die borak ngan mak aku !
ni yg xthn ni !
pas uh aku wat2la gi luar ilang malu .
then mak aku dtg .
die citela suaminye xde da da meninggal .
dtg sni ngan abg die .
die amek kos same dgn aku ;]
ouh god thank you ;)
pasni dorg nak pi tgk asrama die aku watpe nak tgk da pueh aku tgk .
then aku nek ats blek nak dftr on9 .
ha ni lagi satu tuhan nak tnjuk .
bole plak die tgh apply on9 time uh .
aku sorg2 mak ngan abg aku tggu kat luar .
(kate pergi tgk asrama )

she : ha kak ,da siap da ?
aku : eh nak pkai eh jap eh sket lagi .
brader yg jage pc : alahai ngan pmpn un nak berebut 
aku : haha 

lameee gak die pkai kjap ape heh ;|
she : awk dah .sori eh lame .

awak ?

;)

aku : eh tape kak xlame la .satu kos kan ?
(aku da stat da)
she : a ah sti mak awk btau ehh.nnti kite jmpe la .oke .
aku  : insyaaallah oke mekasih kak .

time aku ckp mekasih uh die blah jaoh da.aku seganla orgnye !
 blom smpat aku nak taip truuut truut hp aku bunyi .
igtkn deris msg tgk2 die msg ckp sowie pkai lame !
ya allah celah mane die tau no aku !
aku pun taula die yg msg sbb spe lgi kan bile da ckp sowie lame tggu .
die kate kertas aku janji aku tadi ltak kt dpan pc uh ,ade name alamat name mak ,tepon aku ngan sign aku .

heh ;] 

jodoh x kemane ;]

alhamdulillah aku da ade pengganti .
aku xkn ulangi kesilapan aku yg dulu.
no more kekasih2 ni .
hanya KAWAN.SAMPAI.MATI.

instead of that ,die siap bgi gmbo lagi .
die pn katenye die xrapat ngan laki,skola agame kn besela .
at least die rpt ngan aku ni sbb mak die knal mak aku .
lgipun,taraf lebih kurang same,due2 pihak pernah rase susah time kecik ,prnah rase khlgn .

takdela aku kene kutuk,aku mengutuk sape2 da pasni .

ni gmbrnye .
 aku pk2 balek,aku xlyk senanye ngan die .
yg trbaik ialah kawan ;]
kan nur ? ;)

 
terima kasih diatas perbualan singkat kita ;]
maaf terlanggar fail awk ;]
kalau xlanggar,xkenal ngeh ;)

check my thumblr oke .

7 luahan hati:

badiuz said...

owh.. bunga mekar..
harum disiram baja..
layu dipetak kumbang..
harap2 x barai ditikam pedang..
;)

F | I said...

barai2 jgn disebut ~ sakeeet haha ;]

Anonymous said...

awk!~

seganla!~ =)

F | I said...

haha awak juge kate xkisah smlm ;]

mr.emi said...

syafiq,awak da wat sye sdeh tau...
sye x sangke awak sggp wat camnie dgn sye..

F | I said...

sy minx maaf wak ,sy x sngaje ~

badiuz said...

awk!~
segan la!~=)
?????????
haha~