Thursday, May 27, 2010

rezeki ade di mana mana ;]


salam ;]

hurm mmgla rezeki ade dimana mana ,tapi diri kite ni yg senang berase kecewe dgn rezeki yg dtg .
tapi kite juge kne igt ,bkn slh mereke ,kite balik semule pd diri kite ,kite nilai sendiri diri kite mcm mane .slh kite ,sbb dulu x blajar sungguh sungguh .owh sudahla xgune pandang ke belakang okeeh .enough then .

pada chepa ,bersaborla eh .kalo ko xnk pegi situ ,then ko gerakla ipts yg menawarkan diploma 3 tahon kat institusi mereka dan degree plak nnti smbg kat U .skrg bnyk ipts yg bekerjasama dgn ipta .contoh mcm kolej politech mara .amek diploma 3 tahon kat situ ,degree smbg kat uitm 2 tahon .adela tmbh bpe taon lgi jadi campor sume dlm 6 tahon jugak .same je .jalan same cume kite msok U time degree .

aku pk pun rase kecewe jugak.tpi lame2 aku da muak .aku kne terime kenyataan yg skrg ni nak x nak aku kene amek kptsn aku kne ade back up plan slaen mghrpkn rayuan upu ni .aku da puas brhrp da ni sumenye asyik dukacitanya dimaklumkan anda tidak berjaya .

ade hikmahnye Allah nak tunjuk ,moga moga kite jmpe hikmah disebaliknye.
kalau aku ,mmg kesitu la pun .kolej politech mara bangi .aku amek course bisness studies in diploma slame 3 tahun kat situ .smbg degree kat uitm 2 tahun .in case aku xdpt rayuan la .
tapi mak aku asyek2 ckp insyaallah dpt uia tu ,mak yakin .

heh .
ape prsn korang ?
aku tanye ni .
kalau boleh aku nak ulang balek mase yang sudah berlalu .
terimalah kenyataan .
pasrah dan redha capek .
kalau aku pegi situ pun alhamdulillah ade gak mmbr .
due ari lpas baru aku tau deris pun masok situ gak.
die xtunggu rayuan maleh katenye baik die masok situ .
die masok 24/6 ni .
aku da pesan awl2 da tggu aku kat situ kalo aku x dpt rayuan haha .

bagi aku ,mind set aku skrg ,aku xksh dah smbg blajo kat mane .
org nak kate aku x pndai ke sbb blajo kat ipta .
silakan ckp mcmtu .
korang tunggu .
aku buktikan walaupun aku blajo kat ipts wat abeh duet mak bpkla kalo itu alsn yg korg pkai ,kite tgk sape berade di pncak gading dahulu .

bagi irs ,alhamdulillah shes support me everytime .
although she seems a little bit shacky about my future ,
i can guaranteed sowie kalo salah eja hehe her that when shes coming back from mesir 6 years later ,she will be proud about what i achieve in those days .
thats my point and i am not gonna change it !

itu je target aku .success in whatever im doing after this ,and surely i want my mom and my family proud of me .second ,i want irs be proud of me to so do her family .and if Allah wills ,yes without a doubt i want to reunite my family with her family .

thats my goal and i am damn sure im gonna achieve it !


so ,aku tidak ade ape2 yg prlu dirisaukn lgi,psl tmpt blajo ni .
for now ,hnye mengire detik menyaksikan world cup ,detik rayuan upu keluar ,detik aku nak start blajo ,and the most important event ever in my life , to see and be there when irs is going to mesir .insyaallah .

i really2 want to make all of my friends , my beloved ones ,proud of me .then when im gone ,there have something to remember about me .also i can give my mother a joy of happiness in her life .all of this sort of thing ,i will make sure it is not just a dream ,
but 


dream comes true ;)

    

2 luahan hati:

_aLiaHwaFa_ said...

ye, kalau la mase bole diulang kembali~ tp tol mak ko kate uh. insyaAllah dapat uh.:)

F | I said...

insyaallah . kau pun dpt jugak .sume dpt nnti kite doalah bnyk2 ;]